Italijanska ladjedelnica Marinello je predstavila nov model plovila Fisherman 17.

Nov model dnevnega gliserja je nastal na podlagi novih trendov in bo zadovoljil tudi najzahtevnejše kupce v svojem razredu. Fisherman 17 je moderen gliser, ki v dolžino meni 5,3 m v širino pa 2,3 m. Namenjen je namestitvi zunajkrmnega motorja z močjo do največ 115 KM. Ker plovilo tehta samo 600 kg, bo tudi pri večji obremenitvi zadostoval za plovbo s hitrostmi preko 30 vozlov.

Komandna konzola je postavljena centralno. Na obeh straneh sta prehoda med krmo in premcem. Na premcu je sedežna garnitura v obliki črke U, ki pa se s pomočjo po višini nastavljive mize, preobrazi v prostorno sončno ploščad. Podoba rešitev je tudi na krmi. Celoten del plovila, med krmarsko klopjo in klopjo na krmi lahko postane sončna ploščad.

Plovilo ima višji bok, kot ga je imel predhodnik. Zato je občutek plovbe in varnosti precej podoben plovilom, ki merijo meter več.

Plovilo v kratkem na voljo tudi v Sloveniji. Več informacij pri zastopniku za plovila Marinello v Sloveniji C&G Navigator iz Ptuja (tel.: 051238901, http://www.navigator-ptuj.si).