Elan GT6

Ladjedelnica Elan Yachts namerava z novim modelom jadrnice na novo definirati koncept moderne visokozmogljive potovalne jadrnice. Izdelali bodo novo 49 čevljev (15,2 m) dolgo jadrnico. Trup številka 1 že nastaja v ladjedelnici.

Težko pričakovana jadrnica, ki bo nosila ime GT6, je rezultat tristranskega sodelovanja med podjetjem Elan Yachts, Humphreys Yach Design in Studio F. A. Porsche. Po številnih oblikovalskih projektih motornih super jaht bo nova Elanova jadrnica prvi projekt v oblikovanju jadrnice.

Naravna evolucija izjemno uspešne jadrnice Elan GT5 je nedvomno večja jadrnica GT6. Novinka bo prva jadrnica v svojem razredu, ki bo imela čisto, stilsko silhueto krova.

GT6 je oblikovana v studiu Porsche z namenom, da pritegne poglede in pusti nepozaben prvi vtis. Ima inovativno oblikovan krov, ekipa Humphreys pa je poskrbela za jadrovje, ki bo zagotovilo izjemne jadralske sposobnosti in udobno gibanje na morju. Jadrnica GT6 bo zagotovila ekskluzivnost in razkošen športni duh klasičnega koncepta gran turismo.

Jadrnica bo v celoti izdelana iz vrhunskih materialov, z Elanovo edinstveno kombinacijo vrhunskega kompozitnega inženiringa, vodilno 3D-infuzijsko tehnologijo VAIL in vrhunsko tradicionalno izdelavo. GT6 je optimizirana za hitro, srednje odprtomorsko jadranje, enostavno rokovanje in luksuzno življenje na križarjenju.

»Naša nova jadrnica, zastavonoša ladjedelnice, bo jadralcem nudila vse prednosti plovila izdelanega v ladjedelnici Elan. Bo izjemno kvalitetna. Za hitro plovbo bo poskrbel studio Humphreys, za izjemno obliko pa studio F. A. Porsche. Z jadrnico GT6 bo možno pluti hitreje in dlje, križariti v udobju in na cilj prispeti v stilu,« je povedal Marko Škrbin, direktor navtične divizije podjetja Elan.

»Temeljna ideja nove Elanove jadrnice GT6, ki jo je oblikoval studio F. A. Porsche, je bila ustvariti moderno unikatno jadralsko izkušnjo, ki združuje naravo in tehnologijo med plovbo po razburkanem morju,« so dejali v studiu F. A. Porsche.

Pri oblikovanju zunanjosti so se osredotočili na združevanje minimalizma in dinamike, hkrati pa približati ta vodni šport naravi. Rezultat je osupljiva oblika krme, ki zagotavlja izjemno prostornost. Navdahnila jo je aerodinamika, ki se uporablja pri športnih avtomobilih.

Nove podrobnosti in tehnične lastnosti nove jadrnice GT6 za zdaj ostajajo skrivnost. Več informacij bodo izdali na največjem evropskem salonu plovil v Düsseldorfu, ki bo potekal januarja prihodnje leto. Takoj ko bo znano več, bomo objavili tudi na naši spletni strani.

Elan GT6

Elan GT6