Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

 • Datum: Torek, 3.3.2020
 • Ura: 18.00
 • Čas trajanja:  2 uri
 • Cena: 20,00 EUR
 • Omejitev udeležbe!
 • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana (Poslovna stavba Brdo - vhod iz zahodne strani pri travniku)
 • Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.
Predavanje: Kako živeti na oceanu in priprava jadrnice

Zadnji video

Marinello Elena 650, C&G Navigator Ptuj

Novost iz italijanske ladjedelnice Marinello nosi ime Elena 650. Gliser dolg 6,5 m je bil namensko izdelan za ljudi, ki si želijo kompaktno plovilo, a na krovu želijo izjemno udobje in veliko mero varnosti med plovbo.

Elena 650 je idealen gliser za dnevne izlete. Namenjen je vgradnji zunajkrmnega motorja z največjo močjo 150 KM. Za običajno uporabo in dnevna križarjenja bo zadostoval že motor s 100 KM.

Na krovu

Marinello Elena 650, C&G Navigator Ptuj

Elena 650 ima relativno visoke boke, kar daje občutek izjemne varnosti med plovbo v razburkanem morju. Posledično je zmanjšan tudi vodni pršec, ki ga veter prinese na plovilo. V premcu je velika sedežna garnitura v obliki črke V, ki se s pomočjo po višini nastavljive mize spremeni v veliko sončno ploščad. Ker so bodi visoki, je ploščad pogreznjena globlje v plovilo. Med sončenjem v mirnem zalivu bomo zato manj na očeh zavistnežev na obali. Za udobje med sončenjem ali plovbo je poskrbljeno. Sončna ploščad se razprostira vse do centralno nameščene komandne konzole. Boki so na notranji strani v celoti tapecirani. Za večji občutek varnosti med plovbo pa je nameščena še elegantna in kompaktna zaščitna ograjica.

Komandna konzola je široka. Vetrobransko steklo je obdano z ograjo iz nerjavnega jekla, ki hkrati služi kot držalo. Prehodi med krmo in premcem so zato varni tudi med plovbo po nekoliko bolj divjem morju. Navigacijski instrumenti in volan so nameščeni sredinsko. Krmarju je namenjena široka klop, na katero se lahko med plovbo namesti še ena oseba. Krmni del ima veliko sedežno garnituro v obliki črke U. Razprostira se preko celotne širine plovila. Deljena je le v levem delu, kjer je prehod na kopalno ploščad plovila.

Visoki boki se elegantno in počasi spuščajo proti krmni kopalni ploščadi. Na krmnem delu boka so nameščene privezne bitve in ročaj za lažji izstop iz vode. Tisti, ki uživate v ribolovu, boste na tem delu našli prostor za namestitev nosilcev ribiških palic.

Za dostop v vodo je v levem delu kopalne ploščadi nameščena lestev s štirimi stopnicami. Kljub zunajkrmnemu motorju je izstop iz vode enostaven.

Oblazinjenje plovila je na voljo v številnih barvnih kombinacijah. Izbirate lahko od povsem bele različice, pa vse do bakreno kavnih odtenkov, modre in drugih barv. Za udobno poležavanje na sidru, lahko na plovilo namestimo veliko zložljivo streho, ki zagotavlja dovolj sence na plovilu v najbolj vročih poletnih dneh.

Tehnični podatki:

 • dolžina: 6,50 m
 • širina: 2,49 m
 • masa praznega plovila: 780 kg
 • maksimalni motor: 150 km
 • št. oseb: 8

Plovilo Marinello Elena 650 v Sloveniji zastopa in prodaja podjetje C&G navigator. Plovilo je že pri njih v salonu in si ga je možno ogledati.

Več o plovilu in cena pri uvozniku plovil Marinello za Slovenijo: C&G Navigator Ptuj, tel.: 051 238 901.

Komentarji