Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

 • Datum: Torek, 3.3.2020
 • Ura: 18.00
 • Čas trajanja:  2 uri
 • Cena: 20,00 EUR
 • Omejitev udeležbe!
 • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana (Poslovna stavba Brdo - vhod iz zahodne strani pri travniku)
 • Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.
Predavanje: Kako živeti na oceanu in priprava jadrnice

Zadnji video

Francoska ladjedelnica Beneteau je na pariškem salonu plovil, ki je potekal prejšnji mesec, premierno predstavila novo plovilo Antares 11 OB.

Antares 11 OB je največji predstavnik serije. Je elegantno družinsko plovilo namenjeno daljšim križarjenjem. Z razliko od druge ponudbe na trgu je namenjen predvsem družinam in ne čarterju. V podpalubju sta zato samo dve kabini, ki pa sta prostornejši in ponujata bistveno več udobja za preživljanje dopusta na morju. Z inovativnimi pristopi in inteligentnimi rešitvami bo novi Antares nedvomno deležen veliko pozornosti.

Zunanjost

Antares 11 OB je pripravljen za namestitev dveh zunajkrmnih motorjev in tako sledi svetovnim trendom. Razvoj zunajkrmnih motorjev velikih moči v zadnjih letih napreduje zelo hitro. Ker je njihovo vzdrževanje lažje in cenejše od vgrajenih, postajajo stalnica tudi na plovilih dolžine več kot 10 m. V krmnem delu trupa plovila je zato obilo prostora, ki ga lahko uporabimo za skladiščenje, v zameno pa se moramo odpovedati veliki kopalni ploščadi na krmi. Antares 11 OB kljub temu ne razočara. Pri širini 3,35 m je na krmi še vedno dovolj prostora za enostaven dostop do vode. S krmne ploščadi vodi prehod na krmo plovila. Na njem je prostorna sedežna garnitura v obliki črke L. S sredinsko nameščeno mizo omogoča namestitev celotni posadki in je dovolj prostorna za obedovanje štirih ali celo petih oseb. Posebnost plovila 11 OB je bočni balkon. Del desnega boka na krmi lahko odpremo in spustimo na nivo tal. Krma se odpre in približa morju.

Salon plovila je pomaknjen v levo. Bočni prehod med krmo in premcem je zato na desni strani širši, medtem ko je na levi ožji. Salon je od krme ločen s stekleno predelno steno, ki jo lahko v celoti odpremo. S tem salon in krma postaneta eno. Ogromen bivalni prostor brez pregrad, ki nudi izjemno bivalno udobje tako na sidru ali v marini. V desnem delu salona je kuhinjski blok s štedilnikom, pomivalnim koritom ter velikim hladilnikom. V desnem prednjem delu salona je komandna konzola. Krmarju je namenjen udoben sedež s preklopom in omogoča udobno namestitev v stoječem ali sedečem položaju. Krmarju so namenjena tudi velika drsna vrata, skozi katera lahko hitro in enostavno prehaja na premec ali krmo plovila.

Levi del salona ima veliko sedežno garnituro v obliki črke L ter po višini nastavljivo mizo. Po potrebi jo lahko spustimo in zagotovimo dodatno ležišče. Ko so vrata salona odprta, notranja in zunanja sedežna garnitura postaneta eno. Če na krovu gostimo večjo družbo, bo lahko le-ta v celoti udobno nameščena v notranjem ali zunanjem delu.

Salon je v celoti zastekljen in ponuja 360-stopinjski pogled v vse smeri. Dve veliki okni sta na stropu plovila. V notranjost spuščata dodatno dnevno svetlobo in zagotavljata zračnost tudi v najbolj vročih poletnih dneh.

Pod krovom

V podpalubje dostopamo po stopnicah iz salona. Plovilo ima dve prostorni kabini. Lastniku je namenjena večja v premcu. Ker je plovilo široko 3,5 m, je dovolj prostora, da ima velika zakonska postelja prehode na levi in desni strani. Za shranjevanje je namenjena velika omara v desnem boku, v levem delu pa so vrata v kopalnico. Kopalnica je le ena, a ima ločeno tuš kabino.

Kabina na krmi je izjemno velika. Zato so v njej kar tri ležišča. Ena dvojna postelja in eno ločeno ležišče. Strop je dovolj visok, zaradi česar je kabina zračna, bočna okna pa v notranjost prepuščajo dovolj dnevne svetlobe.

Tehnični podatki

 • Dolžina preko vsega: 11,08 m
 • Dolžina trupa: 9,90 m
 • Širina: 3.53
 • Največja moč motorja: 2x 300 KM
 • Gorivo: 800 l
 • Št. oseb: 11
 • Št. kabin: 2
 • Število ležišč: 5+2

Več podatkov o plovilu in cene pri generalnem zastopniku in prodajalcu plovil Beneteau v Sloveniji, podjetju As-Boats d.o.o. ali na tel: (0)2 608 41 41.

Komentarji