Ameriška ladjedelnica Cigarette je na salonu plovil v Miamiu predstavilo svoj nov model izjemno hitrega plovila Tirranna 59 AMG edition.

Salon plovil v Miamiu, ki je potekal v mesecu februarju, je ponudil številne osupljive novosti. Salon zelo dobro predstavi, kam se gibljejo svetovni navtični trendi. Američani zaradi plovbe po odprtih morjih gradijo vse večja plovila, ki pa jih ne poganjajo več vgrajeni motorji. Zunajkrmni motorji postajajo stalnica tudi na večjih plovilih.

Za pogon ne namestijo le enega ali dveh motorjev, kot smo vajeni. Vse bolj pogosto so na plovilo nameščeni trije, štirje, pet ali pa celo več motorjev. Ja, pravilno ste prebrali na krme namestijo tudi pet in več motorjev. Med njimi je tudi nov izjemno hiter gliser Tirranna 59, ki v dolžino meni 59 čevljev oziroma 18 m in ima nameščenih kar šest motorjev. Vsak izmed njih razvije po 450 KM. Če seštejemo njihovo moč, plovilo poganja kar 2600 KM.

Plovilo Tirranna 59 je eno izmed najdaljših plovil s centralno konzolo (najdaljše do sedaj proizvedeno je dolgo 64 čevljev). Trup ima oblikovan v obliki globoke črke V, plovilo je izjemno stabilno in kot je običajno za plovila iz ladjedelnice Cigarette, izjemno hitro. Pri polnem plinu razvije hitrost več kot 80 vozlov.

Na salonu so opravili tudi več testnih voženj. Eno izmed njih so tudi posneli. Ogledate si jo lahko v spodnjem videu.