Ameriška ladjedelnica San Juan Yachts, ki jo poznamo po izdelavi luksuznih plovil, je predstavila svoje prvo plovilo namenjeno predvsem ribolovu. Model SJ32 je luksuzen ribiški čoln, ki je ekskluzivno na voljo samo z zunajkrmnimi motorji Honda.

Ladjedelnica je prototip predstavila prvič v lanskem letu, letos pa je prvo plovilo iz serijske proizvodnje prikazala na salonu plovil v Miamiju. V ladjedelnici so se odločili za sodelovanje z izdelovalcem motorjev Honda, ki bodo ekskluzivno dobavljivi z njihovimi plovilu. Odločitev za to potezo je bila enostavna. Motorji Honda BF250 z inteligentnim sistemom Shift and Throttle so zadnja evolucija motorjev tega japonskega proizvajalca in zagotavljajo izjemno zanesljivost, moč in ekonomično porabo goriva.

San Juan Yacht SJ32 je natančno izdelano plovilo visokega razreda in izjemnih plovnih lastnosti, ob tem zagotavlja izjemne užitke med ribolovom. Poleg izjemno elegantne oblike je plovilo predvsem funkcionalno. Zadovoljil bo tudi najbolj zahtevne ribiče, ki ribolov jemljejo skrajno resno. Plovilo ima centralno konzolo pokrito s trdo streho. Krmarju je namenjen visok zložljiv sedež, ki omogoča udobno in stabilno oporo telesu v sedečem ali stoječem položaju. Pod krmarjevim sedežem je prostor za hladilnik, za njim pa klop, kamor se lahko namestita dva potnika. V levem in desnem boku so prostori namenjeni shranjevanju ulova, v krmnem delu pa je prostor za hranjenje žive vabe.

Premec je namenjen udobni plovbi. Prednji del komandne konzole ima dva velika sedeža z nasloni za roke, v levem in desnem boku premca pa še dve klopi, ki omogočata udobno namestitev štirim osebam.

Na testni plovbi se je pokazalo, da sta Hondina motorja odlična izbira. Plovba je bila udobna, manevriranje s plovilom zanesljivo in natančno, najvišja hitrost, ki so jo dosegli, pa je znašala preko 50 vozlov. S pomočjo sistema krmilne palice je bilo otročje lahko tudi manevriranje v pristanišču.

Tehnični podatki:

  • Dolžina čez vse: 9,75 m
  • Širina: 3,25 m
  • Rezervoar goriva: 1100 l
  • Rezervoar fekalij: 140 l

Več informacij: