Zaplulo je najhitrejše serijsko izdelano plovilo namenjeno rekreativni uporabi. Outerlimits SC46 lahko po vodni gladini pluje s hitrostni več kot 300 km/h.

Plovilo Outerlimits SC 46 je bilo predstavljeno na Miami Boat Showu, enem izmed zadnjih svetovnih navtičnih salonov pred karanteno. SC 46 je izjemno hiter katamaran, ki je popolnoma drugačen od drugih plovil na trgu in je najbolj podoben hitrim tekmovalnim katamaranom, ki tekmujejo v pokalu Powerboat. Plovilo v dolžino meri 46 čevljev oziroma 14 m v širino pa 11,1 oziroma 3,66 m.

Kljub temu da smo v zadenem času navajeni, da plovila poganjajo po štirje, pet ali šest zunajkrmnih motorjev, so tu vgrajena zgolj dva. To sta dva osemvaljna Mercury Racing s turbino, ki motorju pomaga razviti osupljivih 1550 KM. Plovilo je v celoti izdelano iz karbonskih vlaken. Za izdelavo je uporabljena vakuumska tehnika, ki zagotavlja največjo strukturno trdnost plovil in najmanjšo težo. Kljub svoji dolžini in širini katamaran tehta zgolj 5400 kg. Razmerje teže in moči je izjemno ugodno. Vsak konjiček v motorju poganja zgolj 1,75 kg teže.

Motorja pa sta posebna še v nečem. Običajno so tovarniške garancije za nakup motorjev eno leto ali celo več. Za motorja, ki sta vgrajena v to plovilo, garancija znaša 10 ur. Ja, pravilno ste prebrali ne 1 leto ne en mesec, temveč zgolj 10 ur delovanja motorja.

Plovilo je na Miami Boat Showu testiral Maurizio Bulleri. Za krmilom je bil večkratni zmagovalec hitrostnih dirk s plovili, Steve Curtis. Glede na njegove izkušnje in motorizacijo plovila bi plovilo lahko plulo s hitrostjo 165 vozlov oziroma 305 km/h. V spodnjem videu si lahko ogledate, kako hitro jim je uspelo pluti pred Miamijem.

.