Nov luksuzen trimaran Dragonship 80 je oblikovalo podjetje Pi Yachts v sodelovanju z McPherson Yacht design. Novinec bo v dolžino meril 80 m. Namenjen bo petičnim gostom, ki bi radi pluli elegantno, kot se spodobi za super jahto, a vseeno s pridihom športnega jadranja.

Trimaran bo dolg 80 m. Izdelan bo iz aluminija in bo imel pet krovov, tri jambore in krila namesto jader. Njegova jadra oziroma krila bodo uporabila podobno tehnologijo, kot jo uporabljajo v tekmovanju AC72 (America's Cup 72). Krila bo možno obračati in pri vsakem vetru in kotu jadranja doseči optimalen izkoristek.

Kadar ne bo vetra, se bo plovilo poganjalo s pomočjo električnih motorjev. Baterije se bodo polnile ves čas s pomočjo solarnih celic. Čeprav na plovilu ne opazite nobenih solarnih panelov, je v resnici polno solarnih celic. Vse so vgrajene v blago jader – kril.

Tretja posebnost, ki je ne smemo prezreti, pa je prilagodljiva širina trimarana. Med plovbo je plovilo široko 30 m. Ko bi priplulo v pristanišče, bi imelo izjemne probleme s pristajanjem na obalo, saj bi zelo težko našli dovolj prostora zanj. Običajne jahte te dolžine v širino merijo le polovico. Da bi se izognili težavam, bodo trimaran izdelali s posebno tehnologijo, ki bo omogočila, da se bosta stranska čolna približala sredinskemu in plovilo se bo močno zožilo na vsega 20 m.

Trimaran je resnično namenjen luksuznemu križarjenju. Ima zgolj 6 kabin z 12 ležišči. Posadka, ki bo skrbela za udobje, pa bo imela 17 članov.