eNavtika se širi. Poleg obstoječe spletne strani, ki je že v treh jezikih, z mesecem septembrom še posebna spletna stran, ki je osredotočena na Istro.

Od nedavnega v okviru eNavtike deluje tudi nova ločena spletna platforma enautica-istria.si. eNautica Istria je specializirana različica vsem dobro poznane eNavtike, namenjena zlasti pripadnikom italijanske manjšine v Istri ter vsem drugim italijansko govorečim navtikom in bralcem. Njena posebnost je, da je osredotočena samo na Istro in zato ponuja nekoliko podrobnejši pregled pristanišč, sidrišč in drugih točk v Istri ter vpogled v dogodke in novice, povezane z italijansko manjšino. Poleg tega ponuja še vremensko napoved za Jadran za pomorce v italijanskem jeziku ter mesečni novičnik. Nastala je z namenom, da bi služila kot pripomoček lokalnemu gospodarstvu v Istri, da na tak način lahko promovira svoje storitve in izdelke. Vzpostavitev eNautice Istria je sofinancirala Obalna samoupravna skupnost italijanske narodnosti (CAN Costiera), zato je tudi objava lokalnih ponudnikov z območja celotne Istre, kot točk v navtičnem vodniku, na njej brezplačna, za celotno obdobje trajanja krize.

Če ste zainteresirani za brezplačno objavo vaše restavracije, servisa ali katere druge storitve na eNautici Istria, nas lahko kontaktirate preko kontaktov navedenih na spletni strani.

Ogled spletne strani