Wally Yachts, 43wallytender

Wally Yachts, ladjedelnica poznana po ekstravagantnih luksuznih plovilih, je predstavila nov, 13 m dolg model plovila, z oznako 43wallytender.

Plovilo so razvili v sodelovanju z inženirskim oddelkom skupine Ferretti. Za osnovo so uporabili uspešni model 48walitender. V italijanski ladjedelnici Ferretti bo plovilo izdelano iz naprednih kompozitnih materialov. Kot smo za plovila Wally navajeni, bo na voljo v številnih modernih barvah.

Prvo plovilo je zapustilo ladjedelnico meseca avgusta. Trup številka 1 so pobarvali v zeleno barvo, ki so jo poimenovali kar »gator green« po prvi jadrnici iz te ladjedelnice, ki je nosila ime Wallygator. Premiero naj bi plovilo doživelo na letošnjem salonu plovil v Cannesu, ki pa je žal bil odpovedan.

Novi 43wallytender ima prenovljen centralni kokpit. Oblikovali so ga tako, da je bolje zaščiten med plovbo, vseeno pa zagotavlja enostaven dostop in prehod s premca na krmo. Velike steklene površine ga ščitijo od spredaj in s strani, velika trda streha pa od zgoraj pred močnim soncem.

Plovilo je bilo oblikovano, da zagotovi edinstveno plovno izkušnjo, enostavno upravljanje in izjemno povezavo z morjem, ki jo zagotavljata bočni steni na krmi, ki se spustita na višino krmne kopalne platforme. Celotna krma na ta način postane velika plaža, ki jo postavite natanko tja, kjer jo želite imeti.

Na plovilu je dovolj prostora za shranjevanje vseh malih vodnih igrač, kot so deske za jadranje, jeklenke za potapljanje ali zadnje čase vse bolj popularni seabobi.

Za pogon plovila skrbita dva motorja Volvo Penta, ki razvijeta po 380 KM. Plovilo lahko poženeta do hitrosti 36 vozlov. Za tiste, ki si želijo še nekoliko hitrejše plovbe, lahko vgradijo dva motorja z močjo 440 KM, ki bosta plovilo pognala nad 40 vozlov.

Wally Yachts, 43wallytender