Flipper 600SC, Bella Boats, Vrtinca navtika

Flipper 600 SC je odlična kombinacija plovila za prosti čas, vodne športe in ribolov.

Flipper 600 SC je novost iz finske ladjedelnice Bella Boats. Je prvo plovilo iz nove serije s kratico SC, ki pomeni Sport Console oziroma športna konzola. Zaradi izjemno pametne razporeditve je namenjen hitremu prevozu do bližnjega zaliva, različnim vodnim športom ali ribolovu. Flipper 600 SC je odprto plovilo. Ima sredinsko konzolo in veliko prostora za namestitev potnikov. Na premcu ima široko stopnico za vstopanje in sestopanje s plovila. Ob strani ima dva visoka ročaja, ki zagotavljata varne prehode. Na sidrišču so bo spremenila v platformo za skakanje v vodo. V premčnem delu je široka sedežna klop, ki je z dodatno stopnico povezana z dnom plovila in zagotavlja hitre prehode s premca.

Krmarska konzola je centralna. Za razliko od večine plovil je krmarjevo mesto na levi strani konzole. Visoka in široka konzola nudi zaščito pred vetrom še enemu potniku. Obema je namenjen udoben širok sedež s kompaktnimi bočnimi stranicami, ki zagotavljajo stabilnost tudi med plovbo po razburkanem morju. Že v osnovni različici je plovilo opremljeno z dvema sedežema, ki omogočata plovbo v sedečem ali stoječem položaju. Na krmi je še ena udobna sedežna klop, kjer se lahko udobno namestita še dva od šestih potnikov, kolikor jih največ sprejme plovilo. Postavljena je centralno, zato je prehod na krmo mogoč tako na levi kot na desni strani. Plovilo je namenjeno vgradnji enega motorja z močmi med 80 in največ 150 KM. Na obeh straneh je zato ostalo dovolj prostora za širok prehod in dostop do morja. Flipper 600 SC je eno redkih plovil, ki ima krmni prehod v enem nivoju. S to rešitvijo so omogočili, da je pod prehodom dovolj prostora za predal, v katerega lahko shranimo privezne vrvi, bokobrane, potapljaško ali ribiško opremo. Poleg krmnih predalov je prostor za shranjevanje tudi v štirih predalih v bokih plovila, pod sedežno garnituro v premcu, na krmi in v centralni konzoli.

Flipper 600 SC je izjemno praktičen družinski čoln. Ima izjemno dobre plovne lastnosti, ki zagotavljajo enostavno in učinkovito manevriranje ter izjemno mirno plovbo. Z vgrajenim 130 l rezervoarjem za gorivo omogoča velik doseg. Pri plovbi z najmočnejšo različico motorja pri potovalni hitrosti boste z enim rezervoarjem prepluli več kot 150 nmi. Oprema plovila je že v osnovni različici izjemno bogata. Nameščeno ima kalužno črpalko, dva električna izhoda 12 V in dva USB-priključka, signalne luči, pokrivalo za konzolo, oblazinjenje premčne in krmne sončne ploščadi, predale za shranjevanje bokobranov, gasilni aparat, hidravlično krmiljenje, nosilce za kozarce, zaščitna pokrivala za sedeže in še bi lahko naštevali.

Tehnični podatki:

  • Teža plovila (brez motorja) 800 kg
  • Dolžina: 6,05 m
  • Širina: 2,22 m
  • Rezervoar za gorivo: 130 l
  • Ugrez: 0,55 m
  • Motor: 80 – 150 KM (zunajkrmni)
  • CE- kategorija: C
  • Število oseb: 6

Več informacij pri zastopniku za Slovenijo Vrtinc navtika d.o.o.