Toni Vodišek

Toni Vodišek je na svetovnem prvenstvu v jadranju v Aarhusu izvedel svoj hat trick in postal mladinski svetovni prvak že tretje leto zapored, skupno pa je na tem svetovnem prvenstvu osvojil 10. mesto.

“Vesel sem za doseženo 1. mesto v kategoriji U19 in 10. skupno na svetovnem prvenstvu v razredu formula kite v Aarhusu na Danskem. Letos me čaka še nastop na mladinskih olimpijskih igrah v Buones Airesu oktobra. Dal bom vse od sebe, da domov prinesem medaljo,” je po današnji podelitvi medalj povedal Toni Vodišek.

Razred formula kajt je bil letos premierno vključen na svetovno prvenstvo v Aarhusu, Toni Vodišek je na koncu tekmoval v zlati skupini in ohranjal 10. skupno mesto, svetovno prvenstvo pa se je za kajtaše danes zaključilo brez regate za medalje, ki je bila pozno popoldne ob grmenju in bliskanju odpovedana zaradi prevelikih sunkov vetra čez 30 vozlov hitrosti.

Tako je po zmagi na svetovnih prvenstvih med mladinci leta 2016 in 2017 tudi letos na svetovnem prvenstvu 2018 naš mladi in izredno nadarjeni kajtaš Toni Vošek osvojil zlato medaljo med mladinci ter ponesel naziv najboljšega na svetu do 19 let. Prvi v skupnih rezultatih je bil Francoz Parlier, drugi je bil Britanec Guy Bridge in tretji Francoz Ramecourt.