Burin Yachting Club

V soboto, 29. septembra se je v akvatoriju med Koprom in Izolo odvila regata Burin Yachting Cluba za Pokal Slovenije.

Na regatno polje se je podalo 27 posadk.

Start točno ob 11:00 uri v prijetni burji do 20 vozlov, ki si jo želi vsak jadralec. Jadralke in jadralci so zaradi močnejših sunkov vetra na odprtem morju morali pokazati veliko mero taktike in znanja.

Absolutni zmagovalci regate in prvo mesto je pripadlo posadki na regatni jadrnici Generali Assilina 3 s krmarjem Samom Žvanom (JD Mariborčanka), drugo mesto je pripadlo regatni jadrnici Scorpio 44 s krmarjem Iztokom Krumpakom (JK Izola), na tretje mesto je prijadrala posadka jadrnice Taia2, ki jo je krmaril Goran Djordjević (JK Loka Timing).

Vreme je resnično vsem jadralkam in jadralcem omogočilo nepozabno doživetje na vodi.

Za kopni del tako ni bilo potrebno veliko saj so nasmejani obrazi povedali vse. Druženje in pogostitev ob izdelkih podjetja K – Norma (Kroky Gourmet) je potekala ob DJ glasbi, podelitev pokalov pa v znamenju pokrovitelja Crocs in Merit International.

Burin Yachting Club – David Hawlina se je ob koncu zahvalil tudi Bojanu Galetu (RO) za pravo izbiro in postavitev regatnega polja, pripravo rezultatov in pomoč pri organizaciji dogodka. Zahvala je šla tudi baru Miramar.

Skozi del druženja so nekateri predstavniki jadralnih klubov predstavili prihajajoče dogodke do konca jadralne sezone. Največ govora je bilo o jadranju na regati ORC/OPEN Impression Sailing Week, ki bo že trinajsto leto zapored potekala od 01. do 04. novembra 2018 v Biogradu. Ker je ORC regata v Biogradu zelo odmevna in odprta za vse regatne in potovalne jadrnice je kar nekaj prisotnih posadk s te regate že napovedalo sodelovanje. Tudi posamezniki brez svojih posadk so izvedeli za All Inclusive 4 dnevni program po ceni 199 Eur na osebo in potrdili prihod v Biograd. Oddana je bila tudi prijavnica jadrnice Taia2 s strani krmarja Gorana Djordjevića, ki je napovedal, da bo njegova posadka branila lanskoletni naslov absolutnega zmagovalca regate in skušala obdržati prehodni pokal tudi na zadnji regati Burin Yachting Cluba v Biogradu.

Burin Yachting Club

Foto: BYC Team, david@burin.si