Portorož Cup 2018

V odličnih vetrovnih razmerah se je danes v Portorožu zaključila regata Portorož Cup. Regato je organizator JK Pirat Portorož pripravil za tekmovalce v kar štirih jadralnih razredih, in sicer 470, 420, Fireball in Flying Junior.

Regatnemu odboru je veter tudi v nedeljo, zadnji dan regate, omogočil, da je v izvrstnih pogojih speljal še zadnje plove za vse štiri jadralne razrede. Sonce in zmerna burja jakosti med 5 in 15 vozli sta pripomogla, da so jadralci na morju uprizorili izvrstno predstavo. S po dvema plovoma v razredih 470 in 420 ter tremi v razredih Fireball in Flying Junior je izkupiček zadnjega dne štel skupno 6 plovov za vsak jadralni razred.

V najštevilčnejšem razredu 420, kjer je tekmovalo 16 posadk, so se najbolje odrezal posadke iz sosednje Italije, in sicer na 1. mestu ITA 56571 (I. Calici, P. Gregori), na 2. mestu ITA 56267 (G. Sininigoi, S.Zuppi) in na 3. mestu ITA 54800 (J.Pernarcic, T.Sterni). Piratova dekliška posadka Sabadin – Franič je osvojila končno 8. mesto, fantovska Belinger – Vakhrushev pa končno 11 mesto.

V razredu 470 sta se v nedeljskih plovih na morju pridružili aktualni šampionki Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta na domačem terenu odplesali zmagovalni ples. Odlično sta svoje delo tudi danes opravila Matej Planinšič in Jaka Romih, ki sta z včerajšnjimi izvrstnimi uvrstitvami uspela ohraniti absolutno prvo mesto.

V razredu Fireball se je zmage razveselila posadka Kocjančič – Volk (JK Olimpic), v razredu Flying Junior pa posadka Rupnik – Rupnik (JK Kermar).

Vir: JZS.si