Uroš Žvan, Matija Brecelj, Dragon

Člana JK Skipper Maribor, Uroš Žvan in Matija Brecelj sta se skupaj z Madžarom Gaborjem Ikrenyi v posadki med 27. in 30. septembrom udeležila dveh regat v razredu Dragon na Blatnem jezeru. Za oba Slovenca je bil to prvi nastop v tem razredu.

Na pokalu Fenyves za katerega sta štela dva dolga navigacijska plova (prvi dolg 25 milj, in drugi skrajšan na 8 milj)  je slovensko-madžarska posadka v zmernih vetrovih v prvem plovu celo slavila prepričljivo zmago, v drugem plovu pa zaostala za madžarsko posadko Toth-Kozma-Kozma. Slednjim je zmaga v drugem in hkrati zadnjem plovu zadostovala za skupno zmago z istim številom točk kot so jih zbrali Žvan-Brecelj-Ikernyi.

Na klasičnem regatnem polju v obliki palice na Johan Anker Kupu pred Balatonfenyves, je debitantska posadka presenetljivo tesno dihala za ovratnik bronasti posadki med amaterji z zadnjega Evropskega prvenstva, vendar jim je v vetru, ki je pihal s hitrostjo med 15 in 20 vozli na koncu morala priznati premoč v vseh treh plovih. Zmaga je tako pripadla posadki Tenke-Varga-Szörényi (1,1,2) pred Žvan-Brecelj -Ikernyi (2,2,3).

Tekst: JK Skipper Maribor, foto: Andrea Mag