Vasilij Žbogar, Mitja Gialuz, Tomislav Hrala

Danes je potekala predstavitev že pete reli regate Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski, ki predstavlja uvod v letošnjo 50. jubilejno izvedbo regate Barcolana. Glavni pokrovitelj reli regate, Kempinski Palace Portorož, je ob tej priložnosti k sodelovanju povabil najboljšega slovenskega jadralca Vasilija Žbogarja. Predstavitve se je udeležil tudi Mitja Gialuz, predsednik Barcolane.

Glavno pokroviteljstvo regate je uvodoma predstavil Tomislav Hrala, direktor prodaje in marketinga hotela Kempinski Palace Portorož, ki je izpostavil, da s pokroviteljstvom regate hotel obeležuje tudi deseto obletnico ter 10 let, odkar je lastnik hotela, MK Group, začel intenzivno razvijati svojo turistično divizijo.

»Tako mi, kot naši lastniki MK Group, močno stremimo k vlaganjem, ki podpirajo razvoj celotne destinacije. V sklopu hotelske skupine Kempinski nenehno investiramo predvsem v luksuzne športne aktivnosti, kot sta jadranje in golf, zato odločitev o pokroviteljstvu regate Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski ni bila težka,« je poudaril Hrala.

Na turistični razvoj pa v hotelu Kempinski Palace Portorož, skupaj z MK Group, gledajo širše.

»Nagrajevati in razvijati ne želimo samo lastnih kapacitet, temveč želimo v sodelovanju z lokalno skupnostjo razvijati Portorož kot celovito turistično destinacijo, vključno z vso podporno infrastrukturo in spremljajočimi aktivnostmi, kot je tudi regata Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski,« je še dodal Hrala.

K sodelovanju se je odzval tudi najuspešnejši slovenski jadraleca in dobitnik treh olimpijskih kolajn Vasilij Žbogar, ki je skupaj z bratom organiziral in tudi odjadral prvo regato Go to Barcolana from Slovenia.

»Zelo me veseli, da se je ta reli regata prijela in postaja vse bolj priljubljena med slovenskimi jadralci in ljubitelji jadranja. Zato mi je tudi v čast, da me je Kempinski Palace Portorož povabil k sodelovanju in da lahko vsi skupaj to našo slovensko regato Go to Barcolana from Slovenia kvalitetno razvijamo še naprej,« je poudaril Žbogar. 

Vasilij Žbogar bo v soboto na spremljevalni barki spremljal celotno regato, od štarta v Portorožu do cilja v Trstu.

Močno podporo regati Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski je s svojo  udeležbo izrazil tudi predsednik Barcolane Mitja Gialuz. Poudaril je, da Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski postaja vedno bolj prepoznavna uvodna regata Barcolani.  Veseli ga, da je portoroški hotel prevzel glavno pokroviteljstvo in namen, da nadaljuje z internacionalizacijo najprestižnejše regate na svetu.

V soboto bodo najboljši jadralci prejeli tudi prestižno nagrado glavnega pokrovitelja, luksuzni vikend paket v njihovem pet zvezdičnem hotelu v Portorožu. Ob sončni napovedi, so vse ljubitelje jadranja in športne navdušence povabili, da obiščejo obalo tako v soboto, kot nedeljo in doživijo občutek edinstvenosti sobotne in nedeljske regate.