Jadrnica Spririt of portopiccolo je osvojila 50. regato Barcolana. Za plovbo preko tržaškega zaliva je potrebovala 57 minut in 4 sekunda.

Drugo mesto je osvojila jadrnica Ottica Inn – Tempus Fugit, odlično tretje mesto pa je osvojila slovenska jadrnica Way of Life v lasti Gašperja Vinčeca. Za krmilom je bil jadralec in trener Tomaž Čopi. Na četrto mesto se je uvrstila jadrnica Viriella, ki je najdaljša jadrnica, ki se je kdajkoli udeležila regata Barcolana. V dolžino meri 118 čevljev oziroma 36 m.

Izjemen uspeh slovenske jadrnice Way of Life so dopolnile tudi druge ekipe. Dušan Puh je z jadrnico Adriatic Europa zasedel 10. mesto, kot 19. je v cilj priplul Samo Žvan na jadrnici Generali, Iztok Krumpak z jadrnico Scorpio je priplul kot 30. Na 69. mestu v skupni razvrstitvi in 28. mestu v razvrstitvi potovalnih jadrnic pa je Goran Djordjevič z jadrnico Taia 2 & White Goose.

V približno 20 vozlih burje je iz nepregledne množice jadrnic v Tržaškem zalivu najhitreje pričela 26,4 m dolga jadrnica Spirit of Portopiccolo. Prva je obrnila na prvi plovki in svojo prednost povečevala vse do cilja. Za plovno je potrebovala 57 minut in 4 sekunde. Jadrnica Ottica Inn – Tempus Fugit je ciljno črto preplula kot druga. Gašper Vinčec, ki je s svojo ekipo Way of Life (EWOL Sailing Team) zasedel tretje mesto, je za zmagovalno ekipo zaostal 8 minut in 23 s.

Letošnje regate naj bi se udeležilo kar 2696 jadrnic, ciljno črto jih je preplulo zgolj 1414. Jadralski dogodek je spremljala številna množica gledalcev na kopnem in več so plovil na morju.