Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Žiga Polanc Žiži - ARC2018

V soboto ob 14:01:00 uri po lokalnem času je v cilj letošnje regate Atlantic Rally for Cruisers+ priplul najhitrejši letošnji jadralec, Slovenec Žiga Polanc.

Žiga Polanc Žiži - ARC2018

Žiga Polanc je bil s svojo sedemčlansko posadko na Atlantiku 10 dni. Jadral je na hitri jadrnici X-Yacht X65 z imenom Nika. Od izhodiščne marine Mindelo na Zelenortskih otokih, do cilja v Santa Lucii na Karibih je moral prepluti 2100 nmi. Za hitro plovbo so zaslužni tudi konstantni pasati, ki so pihali vse dni plovbe. Žigu Polancu je večino časa uspelo pluti s hitrostmi med 8 in 9 vozli, kar je zadostovalo, da je konkurenco pustil za več kot 100 nmi za sabo. Pred ciljem so ga pozdravila številna plovila.

Po prihodu v cilj je Žiga povedal:

"Večina moje ekipe je prvič na Karibih. Sem zelo navdušen, saj je bil letošnji ARC+ zame prvo prečkanje oceana."

Kot druga je v cilj priplula norveška jadrnica Axeina 2. Pripluli so danes ob 8.08 uri zjutraj po lokalnem času. Trenutno najbliže cilju pluje angleška  jadrnica The Project. Prepluti morajo še 100 nmi. V cilju jo pričakujejo jutri popoldne.

Komentarji