470, Tina Mrak, Veronika Macarol

V Miamiju na Floridi se je s prvimi plovi začela regata svetovnega pokala za olimpijske razrede, ki se je udeležujeta dve slovenski posadki. Aktualni evropski prvakinji v jadralnem razred 470 Tina Mrak in Veronika Macarol bosta na svetovnem pokalu branili lansko zmago, slovenske barve pa na tekmovanju v ZDA, ki bo potekalo do konca tedna, v razredu 49er, branita še Peter Janežič in Sebastian Prinčič. 

49er, Peter Janežič, Sebastian Prinčič

Po prvem dnevu sta Mrakova in Macarolova v razredu 470 skupno na 10. mestu (15.,6.), Janežič in Prinčič pa v razredu 49er na 30. mestu (32., BFD, 10.). Naši ekipi sta posredovali izjavi po prvem dnevu:

Tina Mrak: 

"Za nama je naporen prvi dan regat z močjo vetra od 8 do 10 vozlov. V prvi regati se nama je iz popolnega ozadja uspelo prebiti na 15. mesto. Drugo regato sva končali na 6. mestu. Lahko bi boljše izkoristili nekatere dane trenutke. Po prvem dnevu regat zasedava 10. mesto.  Za jutri je napovedan zelo šibak veter s štartom ob 14. uri."

Peter Janežič:

"Težak dan je za nama, vetra je bilo 5-10 vozlov. Prvi plov sva startala na levi in je nato veter ves čas obračal v desno, drugi plov sva bila malenkost preveč zagreta na startu, v tretje pa nam je uspelo zasesti 10. mesto. Jutri je predviden start ob 13.30.

Vir: JZS, Eldina Domazet