Maj Petrič, JK Jadro Koper

Zadnji dan regate Sun Cup se je Piranski zaliv ponovno kopal v soncu, jadralcem pa je lase mršil maestral jakosti od 6 do 11 vozlov. Bogato pošiljko vetra so organizatorji izkoristili za izpeljavo štirih plovov v olimpijskem enosedu laser standard in treh za razreda laser 4.7 in optimist.

“Prvo regato smo uspeli zaključiti po termičnem vetru, nakar je začelo pihati z jugo-zahodne smeri. Za razliko od prejšnjih dni je veter danes bolje vlekel, toda vselej ga je bilo na levi strani trapeza manj kot na startu,” je tehnično plat prireditve razčlenil vodja regatnega odbora David Bartol.

Neenakomerno razporejen veter je medel tudi tekmovalce, vključno s koprskim adutom Majem Petričem (JK Jadro Koper), ki se je nekaj krat znašel v dvomih. “Danes je bilo zelo varljivo. Ponekod sta se bila dva vetrova in težko sem se odločil, katera stran proge je boljša. Zato sem šel v prvem plovu s skupino desno in jo nadzoroval do cilja, v drugem plovu sem moral odstopiti zaradi druge dosojene kazni, v zadnji dirki pa sem startal pri regatni barki, se prebijal do boje po levi stranici in na koncu zabeležil drugi čas,” je pritisku uspešno kljuboval Maj Petrič, ki si je pokoril 151 optimistov iz šestih držav.

Avstrijec Toni Messeritsch se je po srčni bitki moral zadovoljiti z drugim mestom, pokal za tretje mesto pa je v Italijo odnesel Giuseppe Montesano, ki bi mu v primeru še ene regate trda predla, saj se mu je Luka Zabukovec (JK Jadro Koper) približal na samo dve točki razlike.

Prva letošnja regata za mladinski razred Laser 4.7 se je končala z zmago Gašperja Strahovnika (JK Burja Izola), na drugo stopničko zmagovalnega odra je stopil Ivan Vakhrushev (JK Pirat), tretje mesto pa si je prijadral Jure Barl (JK Ljubljana).

V skupini enosedov laser standard je prepričljivo slavil Nicolo Kravanja (JK Burja Izola) pred klubskim prijateljem Nejcem Valenčičom in Majem Muso Olivierijem iz JK Olimpic.

Vir: JZS.si