Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Vasilij Žbogar, Jan Orel

Danes se s prvimi plovi začenja evropsko prvenstvo v razredu zvezda na Gardskem jezeru, ki je tudi prvič združeno z Grand slamom Lige jadralcev zvezde – Star Sailors League. Na njem bosta prvič skupaj nastopila Vasilij Žbogar in Jan Orel v konkurenci med skoraj 100 posadkami zvenečih imen tega razreda iz 22 držav, med katerimi so jadralne legende kot so Brazilec Robert Scheidt, Šved Freddie Loof ali Američan Paul Cayard. Zanimivost tega prvenstva je ravno v tem, da na regatnem polju ob rednih jadralcih tega razreda združuje tudi najuspešnejše jadralne legende.

Prvenstvo sestavljajo kvalifikacijske regate, ki se začenjajo danes in jih organizatorji do nedelje dopoldan, 19. maja, načrtujejo izpeljati 10, nato pa bo popoldne sledil finalni del prvenstva s po eno regato v četrtfinalu, polfinalu in finalu, ki bo v zaključil zadnji dan prvenstva.

Slovenske barve torej premierno skupaj zastopata najuspešnejši slovenski jadralec s tremi olimpijskimi kolajnami v razredih laser in finn Vasilij Žbogar, ki je v razredu zvezda že nabral nekaj izkušenj v zadnjih letih, in Jan Orel, ki bo v tem razredu jadral prvič in sicer v vlogi flokista. Pred premiernim nastopom imata skupaj le nekaj dni treninga, vendar sta se dobro ujela in se podajata v prvo skupno nabiranje izkušenj:.

“To bo najina prva regata skupaj. Če bi lahko bila nekje med prvimi dvajsetimi, bi bil to že zelo dober rezultat,” je povedal Vasilij Žbogar.

Vir: JZS.si; Foto: Dragan Sinožič

Komentarji