RC44 CUP

Ta konec tedna je v prenovljeni marini Rovinj potekalo drugo dejanje letošnjega pokala v razredu RC44.

Drugo dejanje letošnjega tekmovanja v razredu RC44 je potekalo pred istrskim mestom Rovinj. Devet ekip se je zbralo v prenovljeni marini Rovinj, med njimi tudi slovenska ekipa Igorja Laha CEEREF. Med 29. majem in 2. junijem so potekali napeti boji med izenačenimi ekipami.

RC44 CUP

Tokrat je izjemno dobro jadrala francoska ekipa Aleph Racing, lastnika Huguesa Lepica. Do zadnjega dne so si priborili že 10 točk prednosti pred zasledovalci, kar je že dišalo na zmago. Zadnji regatni dan so v prvem plovu pristali na četrtem mestu, v finalnem pa spet na odličnem drugem. Oba rezultata sta zadostovala, da so v skupnem seštevku pokala Adris v Rovinju zaključili na najvišji stopnički. Zanje je bila to prva skupna zmaga po devetih letih tekmovanja v pokalu RC44.

Slovenska ekipa Igorja Laha, CEEREF, je tokrat jadrala nekoliko slabše. V skupno odjadranih devetih plovih so se uvrstili na peti mesto. Zaradi izjemnega začetka sezone, ko so v Črni gori premagali vso konkurenco, so v skupnem seštevku še vedno vodilna ekipa s 6 točkami. Zaradi izjemnega jadranja v Rovinju je na drugo mesto prijadrala ekipa Aleph Racing, ki je bila v Črni gori šele sedma.

Ekipa Nika, na kateri jadra številna slovenska posadka, je v Rovinju zasedla šesto mesto za ekipo CEEREF, zaradi česar so v skupnem seštevku padli na tretje mesto.

Letos jadralce v razredu RC44 čakajo še trije dogodki. Naslednji bo v Marstrandu med 9. in 13. julijem, ki se bo štel tudi kot svetovno prvenstvo v razredu RC44, nato pa bosta sledila še dogodka v Cascaisu in novembra v Palmi, kjer se bo letošnji pokal v razredu RC44 tudi zaključil.

Skupni rezultati po dveh dogodkih

Ekipa 44Cup Porto Montenegro Adris 44Cup Skupaj
Team Ceeref (SLO 11) 1 5 6
Aleph Racing (FRA17) 7 1 8
Team Nika (RUS 10) 2 6 8
Peninsula Petroleum (GBR 1) 4 4 8
Team Aqua (GBR 2041) 3 7 10
Charisma (MON 69) 9 2 11
Artemis Racing (SWE44) 8 3 11
Tavatuy Sailing Team (RUS 21) 5 9 14
Bronenosec Sailing (RUS 18) 6 8 14