V Šibeniku od 31. maja poteka letošnje svetovno prvenstvo v razredu ORC. Tekmovanja, ki se bo zaključilo jutri, se je udeležilo tudi več slovenskih posadk.

V razredu A tekmuje slovenska jadrnica Generali – Ansalina III, ki jo krmari prekaljeni krmar Samo Žvan. Zelo dobro so odjadrali tri plove, v četrtem pa se je vanje zaletela grška jadrnica in jim onemogočila prečkati ciljno črto četrtega plova. Zaradi nesreče so zdrsnili na trenutno osmo mesto v svojem razredu. Ekipi je jadrnico uspelo popraviti in se vračajo na regatno polje.

V razredu B, kjer tekmuje 46 jadrnic, so izvedli že 5 plovov. Najhitrejša slovenska jadrnica je Karpo, ki jo krmari Dušan Ušeničnik. Trenutno so uvrščeni na 30. mesto. Le štiri mesta za njo je jadrnica Taia 2 & White Goose, ki jo krmari Goran Đorđevič. Tretja slovenska posadka Sky s krmarjem Marjanom Kočilo za krmilom je trenutno na 37. mestu. Nekoliko slabše jadra že četrta slovenska jadrnica Kujavnik z Ivanom Štravsom za krmilom.

V razredu C imamo Slovenci dva predstavnika. Obe jadrnici prihajata iz jadralnega kluba NASA. Jadrnica Aurora Pirnar, ki jo krmari Igor Orlov, je trenutno na 46. mestu, medtem ko je Athena Pirnar trenutno na 50. mestu.

Tekmovanje se bo nadaljevalo tudi danes in jutri s priobalnimi regatami. Zmagovalec bo znan jutri ob 18. uri, ko se bo s podelitvijo nagrad tudi zaključilo letošnje Svetovno prvenstvo razreda ORC.

Foto:FB  Regatna jadrnica Generali