Way of Life, Gašper Vinčec, Fiumanka

Jubilejna, 20. Fiumanka v znamenju šibkega vetra in spremenjenega regatnega polja – V posadki jadrnice Way of Life prvič odlični mladi jadralci, Slovenca Andraž Gulič in Sebastian Prinčič ter Čeh Ondra Teply, kot del vizije projekta EWOL omogočanja pridobivanja izkušenj mladih jadralcev v olimpijskih razredih tudi na velikih jadrnicah.

Way of Life, Gašper Vinčec, Fiumanka

V zalivu pred Reko je potekala jubilejna, 20. Fiumanka, največja hrvaška regata s skoraj 200 jadrnicami vseh velikosti. Letos je bilo regatno polje v želji po še večji atraktivnosti malenkost spremenjeno, ena od stranic je bila podaljšana, s čimer je dolžina regate znašala okoli 20 navtičnih milj. V šibkem vetru in občasnem brezvetrju je ekipa najboljše slovenske maksi regatne jadrnice Way of Life olimpijca Gašperja Vinčeca svoje delo opravila z odliko in prepričljivo slavila po dolgih štirih urah. Za njo sta se uvrstili jadrnici Adriatic Europa in Molo longo Tutta Trieste.

Poleg uveljavljenih jadralskih imen iz Slovenije, Italije in s Hrvaške so priložnost na 24-metrski morski lepotici dobili tudi nadarjeni mladi jadralci Andraž Gulič (svetovni mladinski prvak v laserju 4.7), Sebastian Prinčič (kandidat za olimpijske igre v Tokiu v razredu 49-er) in Ondra Teply (mladi češki reprezentant, 2-kratni svetovni mladinski prvak v razredu finn). Njihovo jadranje na Way of Life je del vizije projekta EWOL omogočanja pridobivanja izkušenj mladih nadarjenih jadralcev v olimpijskih razredih tudi na velikih jadrnicah.    

Po Fiumanki jadrnico Way of Life čakajo številne tehnične nadgradnje, saj jo kot prvo izmed serije jesenskih tekmovanj v Porto Cervu na Sardiniji prve dni septembra čaka izjemno zahtevno svetovno prvenstvo maksi jadrnic – Maxi Yacht Rolex Cup. Gre za ves teden jadranja na obalnih regatah v arhipelagu Magdalena, kjer tekmuje približno 150 izvrstnih jadrnic z vsega sveta. 

Najboljši trije:

1. EWOL - Gašper Vinčec (SLO)
2. Adriatic Europa - Dušan Puh (SLO)
3. Molo Longo - Rajko Kujundžić (HR)

Way of Life, Gašper Vinčec, Fiumanka

Besedilo: Gorazd Mauri, EWOL Sailing Team & Way of Life Sailing Yacht