Žan Luka Zelko, Enoshima

V Enoshimi na Japonskem se je za jadralce, ki se niso uvrstili med najboljših deset, z zadnjimi tremi plovi včeraj zaključila prva regata svetovnega pokala nove sezone 2019/2020. Naš jadralec Žan Luka Zelko se domov vrača s 30. mestom.

V Enoshimi je včeraj pihalo med 15 in 20 vozli in laseristi so odjadrali tri plove. Žan Luka Zelko je prvi plov startal zelo dobro, bil med deseterico, potem pa se na žalost med vožnjo v krmo zvrnil in takoj pristal na zadnjem mestu. Ni se vdal, do konca regate je uspel pridobiti deset mest ter jo zaključiti na 41. mestu. Naslednja dva plova je odjadral dobro in tako bodoče olimpijsko prizorišče zapušča zadovoljen.

Žan Luka Zelko: “Druga dva plova sem jadral konstantno, solidno, se boril od starta do cilja in končal na 19. in 24. mestu. Žal sem skupno nazadoval za tri mesta, zaključujem na skupnem 30. mestu. Vseeno sem z rezultatom kar zadovoljen, imam pa pred sabo enajst mesecev res trdega dela. Ko pridem domov, se moram najprej odpočiti, potem se osredotočiti na kondicijske priprave, sredi oktobra pa odhajam na Gardsko jezero, kjer bom nadaljeval s treningom na vodi.” 

Vodstvena trojica ostaja nespremenjena - prvi je še vedno Ciprčan Pavlos Kontides (36 točk), drugi je Avstralec Matthew Wearn (57 točk), Francoz Jean Baptiste Bernaz pa je tretji (62 točk). 

Besedilo: WindPress, Jakiica Jesih, Foto: Toth Boglarka