Primož Roglič na Barkolani z jadrnico Way of Life

Številka ena svetovnega kolesarstva, Primož Roglič, bo v nedeljo na znameniti regati Barkolana član posadke jadrnice Way of Life – V ekipi slovenskega olimpijca, Gašperja Vinčeca, tudi mladi jadralski up iz Maribora, Žan Luka Zelko, 2-kratni svetovni prvak v veslanju, Tržačan Alessandro Mansutti, ter Čeh Michael Maier, udeleženec Pokala Amerike in 6-kratni zmagovalec tekmovanja Finn World Masters – Med gosti izjemni kuharski chef Tomaž Kavčič.

Primož Roglič na Barkolani z jadrnico Way of Life

V nedeljo, 13. oktobra, bo v Tržaškem zalivu potekala 51. Barkolana. Po zmagi na Mrdujski regati v Splitu pretekli vikend in tretjem mestu na zahtevnem jadralskem tekmovanju Maxi Yacht Rolex Cup v septembru tudi tokrat na najvišja mesta cilja ekipa EWOL Sailing Team Koprčana Gašperja Vinčeca. Tokrat bo izziv še posebej zanimiv, saj bo ekipo spodbujal trenutno najboljši kolesar sveta Primož Roglič. Slovenski šampion, ki bo konec meseca dopolnil 30 let, se je kljub napornemu urniku z veseljem odzval vabilu, za ekipo jadralcev na krovu najboljše slovenske jadrnice pa bo njegova prisotnost dodatna motivacija za dosega dobrega rezultata. Z aktivno vlogo na jadrnici mu bodo družbo delali še trije odlični športniki – mladi Žan Luka Zelko, ki si je poleti prijadral olimpijsko normo, Alessandro Mansutti, 2-kratni svetovni in večkratni italijanski prvak v veslanju, ter Čeh Michael Maier, udeleženec Pokala Amerike in 6-kratni zmagovalec tekmovanja Finn World Masters. Kot gost bo jadral izjemni kuharski chef Tomaž Kavčič.

»Kljub temu da gre za kratko regato, ki jo bo, kot kaže, popestrilo vremensko dogajanje z zelo malo vetra, ima Barkolana poseben čar. S svojo izjemno kuliso z okoli 2000 jadrnicami na regatnem polju, spodbudo množice ljubiteljev jadranja na kopnem in rivalstvom med najboljšimi jadrnicami v tej regiji. Kot vedno bomo tudi letos dali vse od sebe za dober rezultat, jadrnica Way of Life je dobro pripravljena, posadka visoko motivirana. Kot olimpijca in nekdanjega vrhunskega športnika me veseli, da je jadrnica postala platforma za nabiranje izkušenj ne le mladih nadarjenih jadralcev, temveč tudi drugih odličnih športnikov, kot je Primož Roglič,« je dejal Gašper Vinčec, lastnik jadrnice Way of Life.