Lin Pletikos

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v razredih laser do 21 let, ki je ta teden potekalo v Splitu, je Slovenijo zastopala pet članska reprezentanca: Lin Pletikos (JK Portorož) in Maja Žibert (JK Ljubljana) med dekleti ter Nicolo Kravanja (JK Burja), Andrej Fras (JK Izola) in Janez Zabukovec (JK Jadro) med fanti. Celotno prvenstvo je vse do zadnjega dne močno zaznamovalo brezvetrje, tako da so organizatorji J.K. Mornar šele zadnji dan uspeli zagotoviti veljavnost prvenstva.

Najbolje je med našimi reprezentanti odjadrala Lin Pletikos, ki je odlično začela in v prvi regati mladinskega svetovnega prvenstva v cilj prijadrala kot 2., nato pa na koncu po petih odjadranih plovih zaključila na 29. mestu. Maja Žibert se je na svojem prvem prvenstvu uvrstila na 65. mesto. Zmagala je Poljakinja Wiktoria Golebiowska, drugo in tretje mesto pa je pripadlo Rusinjam, sledili sta Valeria Lomatchenko in Mariia Kislukhina.

Tudi pri fantih so organizatorji uspeli dokončati pet plovov, najbolje pa se je odrezal najmlajši reprezentant Janez Zabukovec, ki je to mladinsko svetovno prvenstvo končal na 88. mestu, Nicolo Kravanja je bil 123., Andrej Fras pa je zaključil na 135. mestu. Zmagal je Argentinec Juan Pablo Cardozo, ki je hkrati zmagovalec kategorije do 19 let, drugi je bil Čilenec Clemente Seguel Lacamara in tretji Vishnu Saravanan iz Indije.

Vir: JZS.si