Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Jadranje po Karibskem otočju, skozi Panamski prehod in preko Pacifika

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu. Njegova želja je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. S svojim jadranjem in opisom vsega tega, želi predstaviti slovenskim jadralcem, da so sanje lahko uresničljive z zmerno količino denarja. Jasmin Čauševič je trenutno prekinil svoje jadranje in je v Sloveniji. Med pripravami na nadaljevanje njegovega življenjskega projekta, bo na predavanju predstavil številne zanimive informacije o plovbi po Karibskem morju, prečkanju Panameskega prekopa, o dobrih 30 dni trajajoči plovbi preko Tihega ocena in končno pristanka na otočju Tonga.

Predavanje o plovbi ni zgolj potopis, temveč tudi oris plovbe po zahtevnih področjih, koralnih grebenih, oceanih ter eksotičnih lokacijah, ki jih vidimo le na fotografijah.

 

Kraj: Cesta na Brdo 85, Ljubljana

Datum: 12.2.2020 ob 18.00

Trajanje: 100 min

Darilo: Na predavanju dobi vsak udeleženec bon za 10€ za nakup ene od knjig

Parkiranje: Zagotovljeno gratis

 

Vse udeležence naprošamo, da na predavanje prinesejo potrdilo o plačilu.

Predavanje: Skriti paradiž

Zadnji video

Danes se v Miamiju začenja druga etapa svetovnega jadralskega pokala za olimpijske razrede. Naši edini predstavnici v zalivu Biscayne bosta Tina Mrak in Veronika Macarol.

182 jadralcev in jadralk iz 45 držav se bo danes ob 17. uri po slovenskem času pognalo izza startne linije v sedmih disciplinah; na moški in ženski deski RS:X, z enosedi laser, laser radial in finn ter v ženskih in moških dvosedih 470. Regata bo zlasti pomembna za predstavnike Antigue, Arube, Barbadosa, Bermude, Kanade, Kajmanskih otokov, Dominikanske republike, Deviških otokov, Portorika, Sv. Lucije, Republike Trinidad in Tobago, Mehike ter ZDA, saj je to zadnja priložnost, da izpolnijo olimpijsko kvoto za Tokio 2020.

V ženski konkurenci razreda 470 je na seznamu prijavljenih 16 ekip iz 11 držav, tekmovalni program zanje pa predvideva po dva plova dnevno (skupno deset) ter sobotno regato za medalje. Slovenski navezi Mrak–Macarol bosta najnevarnejši Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz, aktualni evropski prvakinji in zmagovalki predolimpijske regate v Tokiu ter Nizozemki Afrodite Zegers in Lobke Berkhout, dobitnici bronastega odličja na prvenstvu stare celine aprila v San Remu. Mrakova in Macarolova sta v Miamiju že slavili leta 2018, lani pa sta zasedli končno šesto mesto.

Vir: JZS.si

Komentarji