Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Jadranje po Karibskem otočju, skozi Panamski prehod in preko Pacifika

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu. Njegova želja je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. S svojim jadranjem in opisom vsega tega, želi predstaviti slovenskim jadralcem, da so sanje lahko uresničljive z zmerno količino denarja. Jasmin Čauševič je trenutno prekinil svoje jadranje in je v Sloveniji. Med pripravami na nadaljevanje njegovega življenjskega projekta, bo na predavanju predstavil številne zanimive informacije o plovbi po Karibskem morju, prečkanju Panameskega prekopa, o dobrih 30 dni trajajoči plovbi preko Tihega ocena in končno pristanka na otočju Tonga.

Predavanje o plovbi ni zgolj potopis, temveč tudi oris plovbe po zahtevnih področjih, koralnih grebenih, oceanih ter eksotičnih lokacijah, ki jih vidimo le na fotografijah.

 

Kraj: Cesta na Brdo 85, Ljubljana

Datum: 12.2.2020 ob 18.00

Trajanje: 100 min

Darilo: Na predavanju dobi vsak udeleženec bon za 10€ za nakup ene od knjig

Parkiranje: Zagotovljeno gratis

 

Vse udeležence naprošamo, da na predavanje prinesejo potrdilo o plačilu.

Predavanje: Skriti paradiž

Zadnji video

Tina Mrak in Veronika Macarol v Miamiju

182 udeležencev svetovnega jadralskega pokala je tretji tekmovalni dan na preizkušnjo postavil nepričakovano močan veter. V 16-24 vozlih sta najboljšo predstavo uprizorili Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta z drugim mestom in zmago popravili uvrstitev v skupnem seštevku.

Razburkano morje, kratek val in mrzel veter so v Slovenkah prebudili bojevniški duh. V zalivu Biscayne sta v petem plovu zaostali zgolj za vodilnima Francozinjama, v zadnji, šesti regati, pa vknjižili prvo letošnjo posamično zmago. Z bero 21 točk sta po dobri polovici izpeljanega tekmovalnega programa na skupnem tretjem mestu. Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz ostajata trdno v sedlu z 9 točkami, medtem ko sta Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar na drugem mestu s 17 pikami bolj ranljivi. Če bo močan veter vztrajal, bosta razposajeni Slovenki zaostanek štirih točk kmalu pretopili v prednost.

Vir: JZS.si

Komentarji