Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Jadranje po Karibskem otočju, skozi Panamski prehod in preko Pacifika

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu. Njegova želja je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. S svojim jadranjem in opisom vsega tega, želi predstaviti slovenskim jadralcem, da so sanje lahko uresničljive z zmerno količino denarja. Jasmin Čauševič je trenutno prekinil svoje jadranje in je v Sloveniji. Med pripravami na nadaljevanje njegovega življenjskega projekta, bo na predavanju predstavil številne zanimive informacije o plovbi po Karibskem morju, prečkanju Panameskega prekopa, o dobrih 30 dni trajajoči plovbi preko Tihega ocena in končno pristanka na otočju Tonga.

Predavanje o plovbi ni zgolj potopis, temveč tudi oris plovbe po zahtevnih področjih, koralnih grebenih, oceanih ter eksotičnih lokacijah, ki jih vidimo le na fotografijah.

 

Kraj: Cesta na Brdo 85, Ljubljana

Datum: 12.2.2020 ob 18.00

Trajanje: 100 min

Darilo: Na predavanju dobi vsak udeleženec bon za 10€ za nakup ene od knjig

Parkiranje: Zagotovljeno gratis

 

Vse udeležence naprošamo, da na predavanje prinesejo potrdilo o plačilu.

Predavanje: Skriti paradiž

Zadnji video

Tina Mrak - Veronika Macarol - Tomaž Čopi

Ta teden se je v Miamiju na Floridi odvijala Hempel World Cup Series 2020 regata svetovnega pokala za olimpijske razrede. Gre za drugo regato v sezoni 2020 ter prvo v dejanskem koledarskem letu, ki ga bodo zaznamovale poletne olimpijske igre. Tina Mrak in Veronika Macarol sta začeli odlično in se iz Amerike vračata s srebrom.

Dober začetek je bil za naši dekleti še posebej pomemben, saj - spomnimo - je konec prejšnjega leta Veroniko v posteljo položila pljučnica, zaradi katere sta morali naši dekleti spustiti kar nekaj tednov treningov na vodi. Da se ta izostanek ni poznal in da sta se takoj odlično znašli, je zato še toliko večji dosežek in pomebna razveseljiva novica. 

Tina Mrak: "Cel teden je bil kar naporen. Prve tri dni smo imeli kar veliko vetra, vsak dan med 15-20, en dan je bilo celo do 23 vozlov vetra, tako da je bilo kar zahtevno. Zadnja dva dni je veter upadel, četrti dan zaradi premalo vetra nismo odjadrali niti enega plova, peti dan pa iz istega razloga samo en plov. Zadnja dva dneva smo čakali na morju po šest ur in vsega skupaj naredili 7 kvalifikacijskih regat pred regato za medalje.”

Veronika Macarol: "Kot je rekla Tina, prve dni je bilo kar vetrovno, regate so potekale zelo hitro, en dan sva nekoliko slabše odjadrali, druge dneve sva jadrali odlično, bili sva zelo hitri in v regato za medalje sva prišli z ostalimi posadkami zelo blizu s točkami, tako da je bilo danes vse odprto. Regato za medalje sva odjadrali odlično, jo končali na drugem mestu, kar nas je popeljalo na skupno drugo mesto na tej regati svetovnega pokala. Sigurno sva zelo veseli tega rezultata, olimpijsko leto sva začeli odlično in upava, da bova tako nadaljevali vse do olimpijskih iger.”

V Miamiju je naša ekipa preživela vsega skupaj tri tedne. Tina Mrak: "Imeli smo res odlične pogoje in naredili smo zelo dobre priprave že v začetku leta, v toplem vremenu, odličnem vetru, kar smo maksimalno izkoristili. Upamo, da bo to dobra osnova za prihajajoče regate, ki se marca nadaljujejo v Evropi, že takoj s svetovnim prvenstvom.”

Zmagali sta Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz, tretje mesto pa je prijadrala posadka Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar, ki pluje pod poljsko zastavo.

Tina Mrak - Veronika Macarol - Tomaž Čopi

Vir: WindPress, Jakica Jesih; foto: FB Tina Mrak-Veronika Macarol Sailing Team

 

Komentarji