44CUP Portorož

Optimistično v jesen - Regata 44cup septembra v Portorožu

Ob vseh odpovedih (tudi) športnih dogodkov, ki se te dni kar vrstijo, smo še toliko bolj veseli, da lahko delimo optimizem v vrstah organizatorjev in jadralcev razreda RC44, ki obljubljajo, da se bo regata Portorož 44Cup vendarle zgodila, in sicer 22.-27. septembra. Še več, veljala bo tudi kot svetovno prvenstvo razreda.

Spomnimo - Portorož bi moral med 22. in 26. aprilom gostiti prvo regato letošnje sezone 44CUP-a. Glede na aktualne razmere je vodstvo razreda, razumljivo, skupaj s slovenskim organizatorjem, društvom GoSAILING, dogodek odpovedalo, ter si prizadevalo najti nadomestni termin. 

Po prvotnem koledarju regat naj bi se v septembrskem terminu sicer odvijala regata v španskem letovišču Sotogrande, a so se deležniki skupaj odločili, da prizorišče prestavijo na našo, slovensko obalo.

Mitja Margon, gonilna sila GoSAILING:

“Priprave na izvedbo Pokala Portorož so bile tako daleč, da je bilo smiselno poskušati dogodek prestaviti in ne v celoti odpovedati. Ker smo pripravljali drugačen, privlačen in pester dogodek, katerega so si vsi želeli, so nam vodilni v razredu ponudili možnost, da nadomestimo svetovno prvenstvo, ki bi moralo biti v Španiji septembra. S podporo lastnikov ekip smo priložnost zagrabili in že začenjamo priprave na nov izziv. Upam, da bodo takrat okoliščine ravno pravšnje, da ga izpeljemo na najvišji ravni skupaj s partnerji, ki nam stojijo ob strani. Osebno vedno gledam na stvari tako, da iz slabega se mora roditi tudi kaj dobrega. In kot izgleda, se bo.”