Žan Luka Zelko

V Gdansku na Poljskem se je na evropskem prvenstvu za laserje danes odvil predzadnji finalni dan pred jutrišnjim zaključkom prvenstva. Vetra je bilo spet malo, do sedem vozlov. Obe skupini sta odjadrali po dva plova, Žan Luka Zelko je po današnjem dnevu 54. v zlati skupini, Liam Orel pa na 48. mestu v srebrni. 

Žan Luka Zelko nadaljuje svoje nastope v sredini flote zlate skupine. Prvi današnji plov je po odličnem startu zaključil na 39. mestu, drugega pa na 40.. V skupnem seštevku je tako pridobil štiri mesta in je trenutno 54.

Liam Orel je svoj prvi današnji plov zaključil na 42. mestu v srebrni skupini in drugega na 44. mestu. Trenutno je 48. v skupini.

Žan Luka Zelko: “Danes smo v ’norih’ pogojih, pihalo je nekje med pet in sedem vozli, naredili dva plova. V prvem se po odličnem startu nisem najbolje znašel, oba plova sem se pravzaprav boril nekje v sredini in končal kot 39. in 40. Rezultat je bil pod pričakovanji, glede na položaj, ki sem ga imel po startu. Pozna se mi odsotnost od regat. Jutri nas čakata še dva zadnja plova, v katera grem z dvignjeno glavo, potem pa se bo treba čim bolje pripraviti na prihajajočo sezono.” 

Jutri se evropsko prvenstvo zaključuje z zadnjima dvema finalnima plovoma.  

Najboljše izhodišče pred jutrišnjim zaključkom imajo vodilni po današnjem dnevu, Britanec Michael Beckett, na drugem mestu njegov rojak Elliot Hanson, danes pa se je na tretje mesto prebil še en britanski jadralec, Lorenzo Brando Chiavarini. Če bo pri tem ostalo, se nam jutri obeta trojna britanska zmaga.