Prada Cup, Auckland

Štirinajst dni je minilo od kar smo dobili finaliste letošnjega tekmovanja Prada Cup. V velikem dvoboju se bosta pomerili zmagovalni ekipi polfinalnih dvobojev, italijanska ekipa Luna Rossa Prada Pirelli in angleška ekipa Ineos Team UK.

Finale se bo pričel jutri ob 16:12 uri po lokalnem času oziroma ob 4.12 uri po našem času. V sedmih tekmovalnih dneh se bosta ekipi šestkrat spopadli v dveh dvobojih, v nedeljo 22.2.2021, zadnji dan tekmovanja, pa le v enem. Zmagovalec bo ekipa, ki bo prva osvojila sedem zmag.

Finalni dvoboji bodo potekali pred Aucklandom na Novi Zelandiji. Regatno polje bodo določali vsak dan posebej, glede na vetrovne pogoje. Dolgo bo 1,7 nmi oziroma 3 km in široko med 0,4 in 0,8 nmi. Dvoboji se bodo izvedli, če bo to dopuščalo vreme. V kolikor bo veter pihal s hitrostjo manjšo od 6,5 vozla ali pa z večjo od 22,5 vozla bodo organizatorji prisiljeni plove odpovedati zaradi varnostnih razlogov. Ne pozabimo. Jadrnice tipa AC72 dosegajo hitrosti, ki so trikrat in več večje kot je hitrost vetra.

Spektakel bo nedvomno zanimiv za ogled. V polfinalnih dvobojih je ekipam uspelo doseči vrtoglave hitrosti plovbe, ki so na trenutke presegale 50 vozlov.

Regato bomo dnevno spremljali na naši spletni strani.

Posnetek polfinalnega dvoboja