Luna Rossa Prada Pirelli, Ineos Team, PRada CUP

Danes sta finalni ekipi Luna Rossa Prada Pirelli in Ineos Team UK pričeli s obračuni, ki bodo odločili zmagovalca pokala Prada. Pred Aucklandom na Novi Zelandiji je današnji dan pripadel italijanski ekipi.

Danes ob 16.12 uro po lokalnem in 04.12 po našem času, sta se ekipi Luna Rossa Prada Pirelli in Ineost Team podali na prvi obračun. Pred Aucklandom je bilo sončno vreme, veter pa je dosegal hitrosti med 7 in 9 vozli, kar je zadoščalo za izvedbo prvega dvoboja.

Ekipa Luna Rossa je prvi dvoboj začela pravočasno in startno črto prečkala takoj po šartnem signalu. Ekipa Ineos je pričela izjemno slabo. tik pred štartom je jadrnica zaradi prenizke hitrosti zdrsela na vodno gladino. Proti štartni črti so pluli počasi in črto prečkali z eno minutno zamudo. Ekipa Luna Rossa je svojo prednost, ki je začetku znašala 500 m, samo še povečevala. Pred zadnjim obratom se je vete nekoliko okrepil in zapihal s hitrostjo 10 vozlov. Italijani so zadnji del regate odpluli suvereno. Proti cilju so pluli s hitrostjo med 35 in 39 vozli. Ekipa Ineos je priplula z 1 minuto in 55 sekund zaostanka.

Drugi dvoboj se je pričel uro kasneje ob 17.12 uri (lokalni čas oziroma 5.12 po našem času). Veter se je okrepil in zapihal s hitrostjo blizu 15 vozlov, kar je obetalo izjemno razburljiv drugi dvoboj. Obe ekipi sta že pred začetkom druge etape dosegali hitrosti preko 45 vozlov. Angleška ekipa tokrat ni želela ponoviti slabega prvega štarta. Šatrno linijo sta ekipi prečkali druga ob drugi. Luna Rossa je zopet plula odlično. Vse do prvega obrata je počasi povečevala prednost in obrnila 8 s pred Britanci. Pri plovbi z vetrom proti drugemu obratu, su uspeli zapluti s hitrostjo vse do 48 vozlov. Ekipa Ineos je bile nekoliko počasnejša, zato se je njen zaostanek povečal na 17 s. Luna Rossa je vse do cilja plula izjemno konstantno. Svojo prednost je ves čas povečevala in ciljno črto prečkala 500 m pred Britanci, ki so v drugi etapi zaostali 26 s in danes ostali brez točk.

Rezultati

Ekipa/Tekmovalni dan 1 2 3 4 5 6 7 SKUPAJ
Luna Rossa Prada Pirelli 2             2
Ineos Team 0             0

Posnetek današnjega tekmovanja