Luna Rossa Prada Pirelli, Ineos Team, PRada CUP

Danes je pred Aucklandom potekal drugi tekmovalni dan finalnega obračuna Prada Cup. Ob močnejšem severovzhodniku kot včeraj je svojo odlično formo spet pokazala ekipa Luna Rossa Prada Prielli.

V prvem dvoboju je ekipa Luna Rossa spet začela odlično. Startno črto so prečkali takoj po startnem signalu. Ekipa Ineos je tudi tokrat začela slabo. Startno črto so prečkali sedem sekund kasneje, kar je že na samem začetku pomenilo več kot 50 m zaostanka. V vetru, ki je pihal s hitrostjo okrog 15 vozlov, sta ekipi proti prvemu obratu pluli s hitrostjo med 40 in 45 vozli. Ekipa Luna Rossa je bila vedno vozel ali dva hitrejša in je svojo prednost ves čas povečevala. Po četrtem obratu se je britanski ekipi uspelo približati na vsega 80 m. Italijani so nadaljevali brez napak in po petem obratu spet povečali prednost na 250 m. Ciljno črto so prečkali 13 s pred ekipo Ineos. Ekipa Luna Rossa je osvojila že tretjo točko, medtem ko ekipi Ineos še ni uspelo zabeležiti zmage.

Ob 17.15 se je začel drugi obračun dneva. Luna Rossa je tudi tokrat začela perfektno, medtem ko ekipi Ineos tudi tokrat ni uspelo izvesti dobrega starta. Njihov zaostanek je bil podoben kot v prvem dvoboju. Napake so sledile na plovbi proti prvemu obratu. Večkrat so izgubili nadzor nad jadrnico, ki je hotela poleteti. Napake so jih drago stale. Na prvem obratu je njihov zaostanek znašal že 12 s. Ekipa Luna Rossa je tudi drugi plov odplula brez napak. Svojo prednost pred zasledovalci so povečali na 800 m in ciljno črto prepluli 41 s pred ekipo Ineos.

V Aucklandu so oblasti danes razglasili tretjo stopnjo zapiranja mesta zaradi epidemije. Trajala bo 72 ur. Organizatorji so bili zato prisiljeni naslednji tekmovalni dan, ki je bil planiran za sredo, prestaviti do nadaljnjega. Kdaj se bo izvedel tretji dvoboj, bo znano v prihodnjih dneh.

Rezultati

Ekipa/Tekmovalni dan 1 2 3 4 5 6 7 SKUPAJ
Luna Rossa Prada Pirelli 2 2           4
Ineos Team 0 0           0

Posnetek današnjega tekmovanja