Luna Rossa Prada Pirelli, Ineos Team, PRada CUP

Danes je pred Aucklandom potekal četrti tekmovalni dan finalnega obračuna v Pokalu Prada. V današnje plove se je ekipa Luna Rossa Prada Pirelli podala z visoko prednostjo, ki si jo je priborila v preteklih treh tekmovalnih dneh.

Prednost ekipe Luna Rossa pred ekipo Ineos je bila štiri točke (5 : 1). Za zmago v pokalu so potrebovali sedem zmag. V današnjih dveh plovih so izkoristili priložnost in osvojili Pokal Prada z rezultatom 7 : 1.

Za današnji jadralni dan so bili napovedani šibki vetrovi. Kljub temu so se v popoldanskem času vetrovi nekoliko okrepili in dosegli hitrosti med 10 in 14 vozli. Veter je obetal izjemno zanimiv tekmovalni dal s hitrostmi plovbe okrog 40 vozlov.

Prvi plov

Na prvem plovu sta obe ekipi startno črto prečkali istočasno. Ekipa Ineos je prešla v vodstvo s prednostjo 10 metrov. Po le 1000 m plovbe so Italijani izenačili, nato pa prešli v vodstvo in začeli povečevati svojo prednost. Na prvem obratu so imeli že 200 m prednosti oziroma 16 s. Na četrtem obratu je zaostanek ekipe Ineos znašal že dobro minuto oziroma 550 m. Luna Rossa je plov odjadrala zanesljivo in v cilj priplula s časom 31:53 min. Ekipa Ineos je zaostala 1:45 min. Po sedmih dvobojih je bil delni rezultat 6 : 1 za ekipo Luna Rossa. Ekipa Ineos je imela le še eno priložnost. Če so hoteli ostati v dvoboju, so morali osvojiti osmi plov. V nasprotnem bi ekipa Luna Rossa osvojila sedmo točko, ki bi zadostovala za zmago v pokalu.

Drugi plov

Ob 17. uri po lokalnem času (ob 5. uri po našem času) sta ekipi osmič zapluli proti startni črti. Ekipa Luna Rossa je bila nekoliko prehitra in si je prislužila kazen. Britanci so znova začeli dobro in si uspeli priboriti 30 m prednosti. Žal so vso prednost izgubili že pred prvim obratom. Italijani so se po nekoliko slabšem startu pobrali in prvi obrat izvedli 12 s pred zasledovalci. Do drugega obrata je Britancem uspelo slediti tempu ekipa Luna Rosa, nato pa se je prednost povečevala. Na četrtem obratu so Italijani vodili že za 34 s, v cilju pa je njihova prednost znašala kar 56 s.

Ekipa Luna Rossa Prada Pirelli je osvojila sedem zmag, kar je bilo dovolj, da je osvojila Pokal Prada pred Aucklandom.

Luna Rossa Prada Pirelli, Ineos Team, PRada CUP

Foto: COR 36, Studio Borlenghi