Na prizorišče svetovnega prvenstva razreda 470, ki bo med 6. in 13. marcem v Vilamouri na Portugalskem, je že prispela tudi naša naša posadka olimpijskega dvoseda 470, v kateri jadrata Tina Mrak in Veronika Macarol. To bo prvo prvenstvo za naši potnici na olimpijado v Tokio odkar je svet zajela pandemija koronavirusa, saj so lansko leto prvenstva v tem razredu odpadla, na svetovnem pokalu v Miamiju, ki je bil zanju edina mednarodna regata leta 2020, pa sta osvojili srebrno medaljo.

V okviru zadnjih priprav na prizorišču se bosta od danes do srede, 3. marca, udeležili tudi  2. kroga regate Portugal Grand prix.

“Prispeli sva na Portugalsko in že opravili nekaj treningov, Portugal Grand Prix regata pa bo za naju predpriprava na svetovno prvenstvo. Po enem letu sva se ponovno srečali s konkurenco in končno se bomo lahko spopadli tudi na regatnem polju,” je povedala krmarka Tina Mrak.

S prvimi plovi so bo letos svetovno prvenstvo začelo v ponedeljek, 8. marca, prav na dan žena, zato naj bo to dobra popotnica za našo najboljšo žensko posadko. Tina in Veronika sta bili doslej dvakrat evropski prvakinji (Aarhus 2015 in Bourgas 2018) in bronasti na prvenstvu stare celine (Mallorca 2016), na svetovnem prvenstvu pa sta doslej osvojili bronasto medaljo v Solunu 2017. 

Fotografije: trener Tomaž Čopi