Tina Mrak - Veronika Macarol - Tomaž Čopi, S prvimi regatami se je danes v Vilamouri na Portugalskem začelo svetovno prvenstvo razreda  470, na katerem nastopata naši olimpijki Tina Mrak in Veronika Macarol.  Organizatorji so v spremenljivih pogojih uspeli izpeljati načrtovane tri regate v ženski konkurenci, veter je bil proti koncu že zelo šibek, kar je od posadk zahtevalo veliko dela. Dolg in naporen prvi dan pa se ni izšel po načrtih za Tino Mrak in Veroniko Macarol. Z uvrstitvami 18, 12 in (19) sta po prvem dnevu na 21. mestu. Krmarka Tina Mrak je ob današnjem izidu povedala: “Za nama je prvi dan regat na svetovnem prvenstvu. Žal se dan ni začel tako, kot sva si želeli. Pihal je veter z obale ter spreminjal jakost in smer, tako da je bilo precej zahtevno, a ponavadi sva v takih pogojih res zelo dobro odjadrali, danes pa nisva bili v pravem ritmu in že od samega štarta nisva bili v stiku z najboljšimi. Za naprej je napovedano manj vetra, že jutri bova poskusili vse današnje napake odpraviti in se boriti za najboljša mesta.”  Veronika Macarol je dodala: “Res je že dolgo od zadnje pomembne mednarodne regate. Lansko leto smo zaključili že s svetovnim pokalom v Miamiju, v marcu, ko bi morali imeti svetovno prvenstvo, pa so ga prestavili oziroma kasneje odpovedali. Čez zimo smo se pripravljali na Siciliji, opravili smo več sklopov priprav s skupino drugih jadralcev, tako da smo bili v ritmu regat s konkurenco, vendar ne tako pomembnih.” Po neuradnih rezultatih prvega dne vodi francoska posadka s Camille Lecointre in Aloise Retornaz, ki sta se kljub precej slabšemu izidu v zadnji današnji regati ohranili na vrhu. Jutri sta predvideni naslednji dve regati, do regate za medalje, ki je rezervirana le za najboljših deset posadk v soboto, 13. marca, je načrtovanih skupno 11 regat. Foto: Uros Kekus Kleva

S prvimi regatami se je danes v Vilamouri na Portugalskem začelo svetovno prvenstvo razreda  470, na katerem nastopata naši olimpijki Tina Mrak in Veronika Macarol. 

Organizatorji so v spremenljivih pogojih uspeli izpeljati načrtovane tri regate v ženski konkurenci, veter je bil proti koncu že zelo šibek, kar je od posadk zahtevalo veliko dela. Dolg in naporen prvi dan pa se ni izšel po načrtih za Tino Mrak in Veroniko Macarol. Z uvrstitvami 18, 12 in (19) sta po prvem dnevu na 21. mestu.

Krmarka Tina Mrak je ob današnjem izidu povedala:

“Za nama je prvi dan regat na svetovnem prvenstvu. Žal se dan ni začel tako, kot sva si želeli. Pihal je veter z obale ter spreminjal jakost in smer, tako da je bilo precej zahtevno, a ponavadi sva v takih pogojih res zelo dobro odjadrali, danes pa nisva bili v pravem ritmu in že od samega štarta nisva bili v stiku z najboljšimi. Za naprej je napovedano manj vetra, že jutri bova poskusili vse današnje napake odpraviti in se boriti za najboljša mesta.” 

Veronika Macarol je dodala:

“Res je že dolgo od zadnje pomembne mednarodne regate. Lansko leto smo zaključili že s svetovnim pokalom v Miamiju, v marcu, ko bi morali imeti svetovno prvenstvo, pa so ga prestavili oziroma kasneje odpovedali. Čez zimo smo se pripravljali na Siciliji, opravili smo več sklopov priprav s skupino drugih jadralcev, tako da smo bili v ritmu regat s konkurenco, vendar ne tako pomembnih.”

Po neuradnih rezultatih prvega dne vodi francoska posadka s Camille Lecointre in Aloise Retornaz, ki sta se kljub precej slabšemu izidu v zadnji današnji regati ohranili na vrhu.

Jutri sta predvideni naslednji dve regati, do regate za medalje, ki je rezervirana le za najboljših deset posadk v soboto, 13. marca, je načrtovanih skupno 11 regat.

Foto: Uros Kekus Kleva