Naši najboljši jadralki v olimpijskem dvosedu 470, Tina Mrak in Veronika Macarol, bosta v ponedeljek, 22. marca 2021, ob 12. uri pred Jadralnim klubom Pirat Portorož v spremstvu trenerja Tomaža Čopija in s pomočjo izbrane botre slavnostno krstili in splovili novo jadrnico razreda 470, ki ju bo letos popeljala na olimpijado na Japonsko.

Slikovno gradivo, sporočilo za javnost in izjave vam bomo poslali v ponedeljek, zaradi varne organizacije pa vljudno prosim za nujno najavo vašega obiska in želje po individualnih izjavah.

Posadka Mrak-Macarol se je pred nekaj dnevi vrnila s svetovnega prvenstva 470 v Vilamouri na Portugalskem, kjer sta osvojili 15. mesto, a sta se od tam poslovili z odličnim drugim mestom v zadnji regati. Naslednji izziv bo za njiju na istem prizorišču še evropsko prvenstvo od 30. aprila do 7. maja, ki je bilo na Portugalsko prestavljeno iz prvotno načrtovanega francoskega Hyeresa, nato pa sledijo junija priprave in regata svetovnega pokala na prizorišču ter olimpijske igre od 27. julija do 8. avgusta v Enoshimi na Japonskem.

Tina Mrak in Veronika Macarol sta dvakratni evropski prvakinji (Bourgas 2018 in Aarhus 2015) in dvakrat bronasti na stari celini (Mallorca 2016 in Atene 2014) z osvojeno bronasto medaljo s svetovnega prvenstva v Solunu 2017 in odličnim 6. mestom na prejšnji olimpijadi Rio 2016, ko sta se vse do zadnjega borili za medaljo. Zaradi svojih dosežkov sta bili večkrat razglašeni za jadralki leta in športnici leta v svojih občinah, po izboru športnih novinarjev pa tudi najboljša slovenska športna ekipa leta 2018.

Fotografija: © Uroš Kekuš Kleva / Vilamoura Sailing