Zadnje iz eTrgovine

10.00€

Prodajte vaše plovilo ali navtično opremo v najkrajšem možnem času. Izpostavite vaš mali oglas in ga objavite kot TOP OGLAS. Ti oglasi so izpostavljeni in se prikazujejo na:

  • vhodni strani enavtika.si,
  • na vrhu podstrani Mali oglasi,
  • na vrhu podstrani posameznih oglasov
  • na vrhu rezultatov iskanja.

Cena objave je 2 EUR za 10 dnevno objavo kot TOP OGLAS. Po preteku 10 dni se bo oglas samodejno spremenil v običajen oglas. Če želite oglas ponovno izpostaviti, ga lahko ponovno spremenite v TOP OGLAS v vaši administraciji s klikom na ikono "ZVEZDICA" na desni strani.

Minimalna vrednost zakupa storitve TOP OGLAS znaša 10 EUR (z DDV). Storitev se plačuje po predračunu. Stanje vašega računa je prikazana v polju KREDITI.

Top oglas

Zadnji video

Pretekli teden je na obalo Southbroom v Južnoafriški republiki naplavilo jadrnico z imenom »Çherch óu L.S«. Na krovu so našli mrtvega jadralca, ki je na krovu plul sam.

Jadrnica, ki jo je naplavilo na obalo Southbroom na vzhodni strani Južnoafriške republike, je bila v slabem stanju. Reševalne službe so se vkrcale nanjo in našle truplo jadralca. Umrl naj bi naravne smrti že pred nekaj dnevi. Predvidevajo, da je umrl za posledicami srčne kapi. Več bo znano po opravljani obdukciji.

Jadrnica je brez nadzora plula v južnem delu Indijskega oceana, nato pa so jo vetrovi vrgli na obalo. Reševalci so ob pomoči domačinov plovilo potegnili više na obalo in jo zaščitili pred valovi z odprtega morja. Po pregledu dokumentacije na plovilu, so ugotovili, da je jadralec plul sam. Jadrnica je registrirana na Papui Novi Gvineji. Izplul naj bi iz pristanišča Port Elizabeth na jugu Južnoafriške republike.

Podobna tragedija je doletela tudi legendo slovenskega jadranja, Jureta Šterka. Njegovega trupla žal niso nikoli našli. Na jadrnici so našli ladijski dnevnik, ki ga je jadralec vestno zapisoval vsak dan plovbe. Dnevnik, ki je zadnji zapis našega jadralca, lahko naročite na tej povezavi: Jure Šterk – Dnevnik zadnje plovbe.

Zgodbo slovenskega jadralca, ki pluje sam po oceanih, pa lahko spremljate na tej povezavi: Z jadri in vetrom po oceanih - Tihi ocean 9. del

 

Komentarji