Zadnje iz eTrgovine

24.90€

V enem letu je slovenski solo jadralec Jasmin Čaušević na svoji tretji etapi, t.i. Pacifik 2018 z barko Indigo (Bavaria 34), preplul 9023 NM. Odrinil je s Karibov iz otoka Martinik in plul po Karibskem morju do otokov ABC (Aruba, Curacao, Bonaire), ter potem od tu zaplul na  nov kontinent, Srednjo Ameriko. Obiskal je otoke San Blas v Panami, kakor tudi sam del Paname z velemestom Panama City. Tukaj je prvič na svojo barko vzel sojadralca. Preplula sta Panamski prekop in prešla v Tihi ocean. V njem sta najprej zaplula do otokov Las Perlas, ter preplula 4204 NM čez del Tihega oceana brez kopnega. 40 dni in 22 ur sta plula neprekinjeno iz Paname do otoka Hiva Oa, 30 dni ali 2932 NM sta neprekinjeno jadrala, saj sta imela še samo cca 40 litrov goriva, ki je služilo za rezervo. Dosegla sta Markeško otočje v Francoski Polineziji, kjer je Gregor po  zapustil barko.

Po obisku in ogledu otokov Hiva Oa, Nuku Hiva, Fatu Hiva, Tahuata in Ua Pou je odjadral za arhipelag Tuamotu, ter se ustavil na atolih Kauehi in Fakarava. Naslednji na poti so bili Družbeni otoki z otokom Tahiti, Moorea, Raiatea, Taha`a, Bora Bora in Maupiti. Skoraj 700 NM je potreboval do Cookovih otokov in atola Palmerston, ter zaplul še nadaljnjih 700 NM proti otočju kraljevine Tonga in se največ zadrževal v skupini otokov Vava`u, na koncu pa je obiskal še Tongatapu.

Vse zgoraj navedeno je strnil v nov, njegov že tretji potopis, ki ga je naslovil Skriti paradiž. Kot je sam enkrat napisal, so pacifiška otočja skriti biseri in kot je najdražji črni biser Tihega oceana, tako je njemu najdražja in najlepša prav zadnja plovba. Vse o skritem raju, lahko preberete na 384 straneh te knjige, ter si ogledate več kot 300 barvnih fotografij. Knjiga je opremljena kot vse tri njegove prejšnje knjige v trdi vezavi, je šivana in je knjiga za vse večne čase.

Jasmin Čauševič: Skriti paradiž

Zadnji video

 

Tudi letos podjetje Moto-Nautika, že tradicionalno 4. zapovrstjo organizira "Božično soboto" - dogodek namenjen nakupovanju, predvsem pa druženju in zaključku staremu letu.

Vendar letos bo dogodek malenkost drugačen. Ker se želijo vsem strankam in obiskovalcem zahvaliti za njihovo in vaše zaupanje, se je celotna ekipa odločila, da bo izvedla dogajanje v lastni režiji.

Kaj to pomeni?

  • kulinarične dobrote bodo iz domače shrambe in domačega vrtu,
  • priprava dobrot povsem v lastni režiji,
  • za glasbo bo poskrbel hišni DJ in pozor - fantje bodo zaigrali tudi na glasbene instrumente,
  • za sladke dobrote bo poskrbel nežnejši del ekipe,
  • vsi starši ki boste dogodek obiskali z svojimi otroci - boste imeli možnost instant fotografiranja vaših otrok v božični kulisi na: otroških saneh, otroškem štirikolesniku ali otroškem motocross kolesu,
  • popolnoma vsak obiskovalec bo obdarjen z darilnim kuponom v vrednosti 5€,

Zato vabljeni na prijetno druženje v soboto, 22. decembra od 9. do 15. ure v  prodajnem centru MOTO-NAUTIKA (Ptujska c. 63, Miklavž).

Naj bo "božična sobota" simbolično namenjena slovesu starega in pozdravu novega leta, polna iskrenih nasmehov, veselja in prijateljskega druženja.

Več o dogodku na tej povezavi. 

 

Komentarji