Zadnje iz eTrgovine

24.90€

V enem letu je slovenski solo jadralec Jasmin Čaušević na svoji tretji etapi, t.i. Pacifik 2018 z barko Indigo (Bavaria 34), preplul 9023 NM. Odrinil je s Karibov iz otoka Martinik in plul po Karibskem morju do otokov ABC (Aruba, Curacao, Bonaire), ter potem od tu zaplul na  nov kontinent, Srednjo Ameriko. Obiskal je otoke San Blas v Panami, kakor tudi sam del Paname z velemestom Panama City. Tukaj je prvič na svojo barko vzel sojadralca. Preplula sta Panamski prekop in prešla v Tihi ocean. V njem sta najprej zaplula do otokov Las Perlas, ter preplula 4204 NM čez del Tihega oceana brez kopnega. 40 dni in 22 ur sta plula neprekinjeno iz Paname do otoka Hiva Oa, 30 dni ali 2932 NM sta neprekinjeno jadrala, saj sta imela še samo cca 40 litrov goriva, ki je služilo za rezervo. Dosegla sta Markeško otočje v Francoski Polineziji, kjer je Gregor po  zapustil barko.

Po obisku in ogledu otokov Hiva Oa, Nuku Hiva, Fatu Hiva, Tahuata in Ua Pou je odjadral za arhipelag Tuamotu, ter se ustavil na atolih Kauehi in Fakarava. Naslednji na poti so bili Družbeni otoki z otokom Tahiti, Moorea, Raiatea, Taha`a, Bora Bora in Maupiti. Skoraj 700 NM je potreboval do Cookovih otokov in atola Palmerston, ter zaplul še nadaljnjih 700 NM proti otočju kraljevine Tonga in se največ zadrževal v skupini otokov Vava`u, na koncu pa je obiskal še Tongatapu.

Vse zgoraj navedeno je strnil v nov, njegov že tretji potopis, ki ga je naslovil Skriti paradiž. Kot je sam enkrat napisal, so pacifiška otočja skriti biseri in kot je najdražji črni biser Tihega oceana, tako je njemu najdražja in najlepša prav zadnja plovba. Vse o skritem raju, lahko preberete na 384 straneh te knjige, ter si ogledate več kot 300 barvnih fotografij. Knjiga je opremljena kot vse tri njegove prejšnje knjige v trdi vezavi, je šivana in je knjiga za vse večne čase.

Jasmin Čauševič: Skriti paradiž

Zadnji video

Transjadranska regata

Jk Ravbar v sodelovanju z Delta sailingom letos zopet organizira jadranje preko Jadrana, IV. Transjadransko regato.

Termin za IV. Transjadransko regato je od srede 3. 4. 2019 pa do nedelje 7. 4. Rezervni datum v primeru neugodnega vremena - konstantni veter 30+ vozlov ali par dni dežja, pa

sobota 6. 4. do srede 10. 4. 2019.Na jadrnicah lahko brezplačno prespite s torka 3. na sredo 4.aprila.

Ekipe, ki vzamejo jadrnico v Marini Kornati v Biogradu, lahko jadrnico prevzamejo že v torek. 2. 4.. Imajo 6 dni jadranja.

Za prehodni pokal Transjadranske regate se bo tekmovalo v monotip razredu Kufner 54.

To so velike, prostorne in tudi hitre 5 kabinske jadrnice, za do 12 oseb, če dva spita v salonu, ki je ogromen. Vsak na svoji strani. Jadrnice so letnik 2015 do 2019.

Transjadranska regata

Razred 2. so jadrnice Dufour 56.

Razred 3 je Open za vse ostale jadrnice.

Lani se je regate udeležilo 11 jadrnic in skupno 111 udeležencev.

Cena jadrnice Kufner 54 je 1677.-€

Cena jadrnice Dufour 56 je 2298.-€.

V ceno je vključeno:

  • najem jadrnice
  • transit log
  • dovoljenje za mednarodne vode
  • sodnik, pokali, regatna pravila, prijava regate in zakuska s pijačo prvi večer na Lastovu.

Jadrnice se delijo po sistemu kdor prej pride prej melje. Prve prijavljene ekipe bodo lahko izbirale izhodiščno marino, leto proizvodnje jadrnice in postavitev salona ( model s centralno kuhinjo in šankom).

Pet jadrnic je  v Biogradu. Posadke, ki se bodo vkrcale v Biograda lahko jadrnice prevzamejo že v torek. Do mesta srečanja z ostalimi ekipami pred Hvarom je iz Biograda okoli 65 milj ali približno 8 ur plovbe. Če bi šli v torek Šolte vam ostane v sredo še približno 2,5 ure plovbe.

Cena je od torka enaka.

Več kot nas bo, bolj bo veselo.

Video z lanske regate:  https://youtu.be/luorE5OoKuo

Prijave sprejemamo na info@deltasailing.eu .

Dodatne informacije: Brane 041 442 902

 

Regate se lahko udeležite tudi v razredu Open s kakšno drugo jadrnico, ki jo najamete pri Delta sailingu. Jadralci, lastniki jadrnic pa ste vabljeni, da se regate brezplačno udeležite s svojo jadrnico. Zanimiva regata in zabava sta zagotovljena.

Vabljeni v čim večjem številu.

Pohitite s prijavo, proste so le še 4 jadrnice.

Video z lanske Transjadranske regate

Dodatne informacije in prijave na: info@deltasailing.eu ali Brane na 041 442 902.

JK Ravbar (http://www.jkravbar.si/), Delta sailing (http://deltasailing.eu/)

Komentarji