Zadnje iz eTrgovine

24.90€

V enem letu je slovenski solo jadralec Jasmin Čaušević na svoji tretji etapi, t.i. Pacifik 2018 z barko Indigo (Bavaria 34), preplul 9023 NM. Odrinil je s Karibov iz otoka Martinik in plul po Karibskem morju do otokov ABC (Aruba, Curacao, Bonaire), ter potem od tu zaplul na  nov kontinent, Srednjo Ameriko. Obiskal je otoke San Blas v Panami, kakor tudi sam del Paname z velemestom Panama City. Tukaj je prvič na svojo barko vzel sojadralca. Preplula sta Panamski prekop in prešla v Tihi ocean. V njem sta najprej zaplula do otokov Las Perlas, ter preplula 4204 NM čez del Tihega oceana brez kopnega. 40 dni in 22 ur sta plula neprekinjeno iz Paname do otoka Hiva Oa, 30 dni ali 2932 NM sta neprekinjeno jadrala, saj sta imela še samo cca 40 litrov goriva, ki je služilo za rezervo. Dosegla sta Markeško otočje v Francoski Polineziji, kjer je Gregor po  zapustil barko.

Po obisku in ogledu otokov Hiva Oa, Nuku Hiva, Fatu Hiva, Tahuata in Ua Pou je odjadral za arhipelag Tuamotu, ter se ustavil na atolih Kauehi in Fakarava. Naslednji na poti so bili Družbeni otoki z otokom Tahiti, Moorea, Raiatea, Taha`a, Bora Bora in Maupiti. Skoraj 700 NM je potreboval do Cookovih otokov in atola Palmerston, ter zaplul še nadaljnjih 700 NM proti otočju kraljevine Tonga in se največ zadrževal v skupini otokov Vava`u, na koncu pa je obiskal še Tongatapu.

Vse zgoraj navedeno je strnil v nov, njegov že tretji potopis, ki ga je naslovil Skriti paradiž. Kot je sam enkrat napisal, so pacifiška otočja skriti biseri in kot je najdražji črni biser Tihega oceana, tako je njemu najdražja in najlepša prav zadnja plovba. Vse o skritem raju, lahko preberete na 384 straneh te knjige, ter si ogledate več kot 300 barvnih fotografij. Knjiga je opremljena kot vse tri njegove prejšnje knjige v trdi vezavi, je šivana in je knjiga za vse večne čase.

Jasmin Čauševič: Skriti paradiž

Zadnji video

Jeanneau- Just Perfect

Načrtujete obisk navtičnega sejma v Düsseldorfu? Just Perfect Y. C., uradni zastopnik za Jeanneau in Prestige v Sloveniji, vas vabi, da jih obiščete. Jadrnice Sun Odyssey in Jeanneau Yachts so predstavljene v hali 16 na razstavnem prostoru B 18,  linija motornih plovil Prestige pa v hali 4, razstavni prostor D41 in 57. Vabljeni – vsem, ki se dogovorite za sestanek ali ogled, Just Perfect Y.C.  podari brezplačno enodnevno vstopnico.

Več info: info@justperfect.si, + 386 41 975 246. www.jeanneau-sailboats.si

Plovila, ki si jih boste lahko ogledali na razstavnem prostoru Jeanneau - Just Perfect

Jeanneau 51

Jeanneau- Just Perfect

Jeanneau 518

Jeanneau- Just Perfect

Prestige 590

Jeanneau- Just Perfect

Prestige 680

Jeanneau- Just Perfect

Prestige 680 S

Jeanneau- Just Perfect

Sun Odyssey 410 Bertrand

Jeanneau- Just Perfect

Sun Odyssey 440

Jeanneau- Just Perfect

Komentarji