Zadnje iz eTrgovine

10.00€

Prodajte vaše plovilo ali navtično opremo v najkrajšem možnem času. Izpostavite vaš mali oglas in ga objavite kot TOP OGLAS. Ti oglasi so izpostavljeni in se prikazujejo na:

  • vhodni strani enavtika.si,
  • na vrhu podstrani Mali oglasi,
  • na vrhu podstrani posameznih oglasov
  • na vrhu rezultatov iskanja.

Cena objave je 2 EUR za 10 dnevno objavo kot TOP OGLAS. Po preteku 10 dni se bo oglas samodejno spremenil v običajen oglas. Če želite oglas ponovno izpostaviti, ga lahko ponovno spremenite v TOP OGLAS v vaši administraciji s klikom na ikono "ZVEZDICA" na desni strani.

Minimalna vrednost zakupa storitve TOP OGLAS znaša 10 EUR (z DDV). Storitev se plačuje po predračunu. Stanje vašega računa je prikazana v polju KREDITI.

Top oglas

Zadnji video

Organizacija National Centers for Environmental Information (NCEI) je izdala nove magnetne karte zaradi večjega premika severnega magnetnega pola.

NCEI je izdala posodobitev svetovne magnetne karte, ker se je v začetku letošnjega leta severni magnetni pol premaknil iz kanadske Arktike proti Sibiriji več, kot je bilo pričakovano. Posodobitve magnetnih kart organizacija izvaja vsakih pet let. Zadnja posodobitev je bila izdana leta 2015, naslednja pa je bila planirana za konec letošnjega leta. Ker je v začetku letošnjega leta prišlo do večjega premika severnega magnetnega polja, se je organizacija odločila, da izda nove magnetne karte, ki upoštevajo premik. Posodobitev planirana za konec letošnjega leta oziroma začetek 2020 bo kljub tej vmesni posodobitvi izšla po planu. Nove magnetne karte so izjemno pomembne za varno navigacijo vseh plovil, ki plujejo v severnih morjih. Pomembne so tako za navigacijo na plovilih kot tudi za podmornice in letala.

Spremembe magnetnega pola bodo upoštevala tudi podjetja, ki zagotavljajo navigacijske instrumente, kot so elektronske karte, GPS storitve in druge aplikacije, ki uporabljajo kompas.

Slika desno lepo prikazuje lokacijo severnega magnetnega pola (bela pika) in magnetno deklinacijo (interval 2 stopinji) na začetku leta 2019. (Foto: NOAA NCEI/CIRES)

Komentarji