Zadnje iz eTrgovine

29.99€

NAVTIČNI PRIROČNIK je praktični vodnik domačega avtorja, ki v besedi in sliki razumljivo pojasni osnovne pojme iz oceanografije, meteorologije, navigacije, pomorskih veščin ter varnosti na morju.

Podrobne razlage spremljajo čudovite barvne fotografije, skice, tabele in drugo slikovno gradivo. Knjiga zaobjema temeljna in poglobljena znanja, ki naj bi jih imel vsak izkušen pomorščak in vsakdo, ki se ljubiteljsko podaja na morje.

VSEBINA

OCEANOGRAFIJA  - valovi, plimovanje, morski tokovi

METEOROLOGIJA - osnovni meteorološki pojmi, oblaki, lokalni veter, svetlobni pojav v atmosferi

NAVIGACIJA - pomorska karta, sistem pomorskih oznak, magnetni kompas, kurz in hitrost, terestična navigacija, navigacija ponoči, pravila o izogibanju trčenju na morju

POMORSKE VEŠČINE - vozli, pristajanje, sidranje, vleka na morju

VARNOST NA MORJU - podhladitev, rešilni jopič in pripenjanje, reševanje človeka v morju, pnevmatski rešilni splav, klic v sili

DODATEK - kartografski ključ, pomorske luči, luči plovil in znamenja, zvočni signali, oddajanje klica v sili s pomočjo VHF GMDSS - radijske postaje, zastave mednarodnega kodeksa in fonetična abeceda, Beaufortova lestvica


O avtorju

Igor Orlov je prve nevihte in zarje doživel že v otroštvu, na plovbah z dedkom z otoka Zlarina. Jadral je na jadrnicah vseh tipov in velikosti, tudi v zelo zahtevnih zimskih razmerah v Biskajskem zalivu, Rokavskem prelivu in Baltiku. Med drugim se je kot taktik in drugi skiper leta 2001 udeležil regate Fastnet ter prejadral več tisoč milj kot skiper 26-metrske jadrnice La poste. Diplomiral je iz meteorologije na Fakulteti za fiziko v Beogradu. Naziv Yachtmaster je pridobil v Veliki Britaniji, kjer je na Jadralski akademiji z odliko zaključil znameniti študij Professional Crew and Skipper Training. Je avtor številnih strokovnih člankov, testira jadrnice ter motorna plovila za slovensko navtično revijo. Leta 2009 je ustanovil jadralno šolo North Adriatic Sailing Academy.

Iz predgovora

V knjig so združena zelo različna znanja in veščine, ki jih mora obvladati sleherni pomorščak. V njej boste našli dragocene razlage in odgovore na številna pomembna vprašanja o morju, vremenu, navigaciji, plovbi in varnosti. Nazorne fotografije in risbe vam bodo popestrile branje in olajšale razumevanje tega preglednega priročnika, zato boste tudi med plovbo hitro našli ustrezno informacijo ali navodilo.  Prepričan sem, da bo bogata in poučna vsebina te knjige številnim navtikom odstrla nova obzorja ter jim omogočila varnejše doživetje morja in plovbe.

Dušan Puh

O knjigi: 

  • avtor: Igor Orlov
  • dimenzija: 270 x 200 mm,
  • obseg: 192 strani
  • vezava: integralna vezava
Igor Orlov - Navtični priročnik

Zadnji video

Da bo vaše navtično doživetje na dopustu tudi kulinarično bogato, v našem vodniku objavljamo tudi gostilne na Jadranu.

Trenutno je objavljenih že preko 100 gostiln vse od Slovenije na severu, pa do Črne gore na jugu. Vse gostilne so predstavljene z vsemi potrebnimi informacijami. Opisana je ponudba, način priprave, kdo je osebje, ki bo skrbelo za vaše zadovoljstvo in seveda cena njihovih storitev.

Ocenjevanje gostiln in komentarji

Da je predstavitev vsake gostilne odraz dejanskega stanja, omogočamo ocenjevanje s petimi različnimi kriteriji:

  • lega - oddaljenost restavracije od najbližjega priveza za plovilo
  • ponudba - pestrost ponudbe, domače specialitete
  • priprava hrane
  • postrežba in
  • cena.

Ocenite gostilno in delite svojo izkušnjo tudi drugim navtikom. Če ste bili v gostilni zadovoljni, jih pohvalite v komentarju, če so vas razočarali, jih v komentarju grajajte in sporočite, da se je gostilni bolje izogniti.

Najboljše gostilne na Jadranu

Vse vaše ocene pomagajo izbrati najboljše gostilne, ki bi jih lahko vsakdo priporočil svojim prijateljem. Glede na dosedanje ocene so trenutno najboljše navtične gostilne na Jadranu:

10 najboljših gostiln v 2019
  Gostilna Povprečna ocena
1. Bazilika 4,67
2. Bujol 4,60
3. Meneghello 4,52
4. Antonio Patak 4,51
5. Martinis-Marchi 4,40
6. Marin 4,40
7. Rivica 4,35
8. Masarine 4,32
9. Lako čemo 4,29
10. Boba 4,27

Vse gostilne na Jadranu

Vse gostilne, ki so trenutno objavljene na naši spletni strani, najdete na povezavi: GOSTILNE. S klikom na posamezno ikono se prikaže predstavitev posamezne gostilne, ki jo lahko ocenite in komentirate.

Če menite, da na našem seznamu manjka gostilna, ki si zasluži predstavitev, nam posredujte podatke (ime gostilne, kontaktna telefonska št.,...) na ales@eNavtika.si in pripravili bomo njihov predstavitev.

Komentarji