Croatian Boat of the Year 2019 - NEXT-u 220SH

NEXT 220 SH – plovilo ladjedelnice Ranieri International, je bilo prvič predstavljeno na navtičnih razstavah v Cannesu in Genovi septembra 2018.

V sklopu navtičnega sejma Biograd Boat Show, je podjetje MOTO NAUTIKA d.o.o, kot generalni distributer italijanskih plovil Ranieri International za Slovenijo, Hrvaško in Srbijo, prejelo priznanje “Croatian Boat of the Year 2019”  do 30ft!

Nagrado je podelila hrvaška revija za plovila NAUCAT, ki je izbrala med 36 plovili, razdeljenih v 3 kategorije in 6 skupin: NEXT 220 je bil kljub veliki in konkurenčni izbiri drugih prestižnih čolnov priznanih mednarodnih blagovnih znamk nagrajen za “čoln leta do 30ft”.

Nagrada tako pridobi še na večji vrednosti, če upoštevamo, da se glasovanje izvede med ostalimi proizvajalci čolnov iz celega sveta, ki so prisotni na hrvaškem trgu! Kot so napisali organizatorji tekmovanja, “Največja nagrada je, ko ti priznanje za dobro plovilo potrdi neposreden tekmec na trgu.”

Croatian Boat of the Year 2019 - NEXT-u 220SH

NA KRATKO O RANIERI NEXT 220SH
Ranieri Next 220 SH je najmanjši model v seriji NEXT. Pri dolžini 735 in širini 250 cm z motorjem vred tehta le 1500 kg. Ker je manjših dimenzij, ga brez težav lahko prevažamo na prikolici in ne potrebujemo posebnega prevoza. Kljub temu, da je najmanjši model v seriji, pa ima vse lastnosti večjih bratov, kakor tudi izjemno kvalitetno izdelavo.

Zahvaljujoč preoblikovani kabini je jedilnica postala bolj udobna in lahko sprejme do 6 gostov, kar je neverjetna prednost za čoln te velikosti. Paluba je povsem posvečena sproščanju in sončenju zaradi velike sončne ploščadi. 

Pod palubo, najmanjši član SH družine postavlja rekord, saj je prvi čoln, ki meri pod 8 metrov, ki ima tri postelje v dveh ločenih prostorih. Čoln lahko ponudi dvojno posteljo v palubi, ki se lahko spremeni v jedilnico, in tretjo enojno posteljo. Lastnik lahko celo izbira, ali želi imeti stranišče (ročno ali električno).

Možnost dveh motorjev daje čolnu prednost lahkega upravljanja, kar je nesporna prednost za to kategorijo čolnov.

VEČ O PLOVILU NA TEJ POVEZAVI