Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Jadranje po Karibskem otočju, skozi Panamski prehod in preko Pacifika

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu. Njegova želja je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. S svojim jadranjem in opisom vsega tega, želi predstaviti slovenskim jadralcem, da so sanje lahko uresničljive z zmerno količino denarja. Jasmin Čauševič je trenutno prekinil svoje jadranje in je v Sloveniji. Med pripravami na nadaljevanje njegovega življenjskega projekta, bo na predavanju predstavil številne zanimive informacije o plovbi po Karibskem morju, prečkanju Panameskega prekopa, o dobrih 30 dni trajajoči plovbi preko Tihega ocena in končno pristanka na otočju Tonga.

Predavanje o plovbi ni zgolj potopis, temveč tudi oris plovbe po zahtevnih področjih, koralnih grebenih, oceanih ter eksotičnih lokacijah, ki jih vidimo le na fotografijah.

 

Kraj: Cesta na Brdo 85, Ljubljana

Datum: 12.2.2020 ob 18.00

Trajanje: 100 min

Darilo: Na predavanju dobi vsak udeleženec bon za 10€ za nakup ene od knjig

Parkiranje: Zagotovljeno gratis

 

Vse udeležence naprošamo, da na predavanje prinesejo potrdilo o plačilu.

Predavanje: Skriti paradiž

Zadnji video

Čeprav smo v prazničnem obdobju, ko na severni polobli plujemo malo, pa se v toplih krajih na morje podajo bolj pogosto. V tokratnem izboru krmarjev, ki jim manevri niso uspeli, si lahko ogledate megajahto na otoku St. Maarten, ki je med plutjem mimo mostu odtrgala kontrolno kabino, ker so pozabili zapreti stranska vrata na premcu. V podjetju Carnival so poskrbeli, da sta se med pristajanjem v Mehiki poškodovali kar dve njihovi ladji. Ladja Carnival Legend je bila že privezana v luki. Ladja Carnival Glory je pristajala preblizu privezani ladji in s krmo trčila v njen premec. Obe ladji sta se v trku poškodovali. Lastnik ladij pravi, da je prišlo do nesreče zaradi močnih tokov in močnih vetrov med manevrom pristajanja.

Nekateri navtiki so želeli praznično vzdušje preživeti na jahti, kar se da blizu centra dogajanja. S 45 čevljev dolgo jahto so si želeli ogledati ognjemet iz neposredne bližine manhattanskega pomola. Očitno so se slabo zasidrali in kmalu so se znašli na peščeni obali.

Komentarji