Zadnje iz eTrgovine

59.90€

Komplet potopisov jadralca Jasmina Čauševiča vsebuje 4 knjige:

  1. Šepet vetra in valov- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  2. Sam prek oceana- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  3. Skriti paradiž- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  4. Ljubezen pod jadri- ljubezensko erotični roman (redna cena: 16,90 EUR)

Redna cena kompleta: 91,60 EUR

Prednovoletna akcija do 31.12.: 59,90 EUR (prihranek 31,70 EUR)

Več o posameznih knjigah na povezavah.

 

O jadralcu Jasminu Čauševiču: 

Slovenski popotnik in jadralec Jasmin Čaušević, se je leta 2014 odpravil na pot okoli sveta. Pravzaprav to ne bi bilo nič nenavadnega, če se za to Jasmin ne bi odločil opraviti sam z družinsko serijsko jadrnico Bavaria 34, katero ni nič predelal in ne ojačal, da bi lahko zdržala široka morja in valovite oceane. Po prvi etapi od Poreča do Kanarskih otokov in drugi etapi od Kanarskih otokov do Karibov je napisal dve potopisni knjigi, v kateri je dodal ogromno jadralskih podatkov, ter s cenami prikazal, da je sanje mogoče odsanjati z minimalno količino denarja. Sedaj je na poti od Karibov do Avstralije, dolgi 12.000 NM. Bo naš solo jadralec po preplutem zahrbtnem Atlantiku lažje osvojil Pacifik v skoraj 30 dnevni neprekinjeni samotni plovbi? Vse izveste tukaj!

Njegovo jadranje po Pacifiku lahko spremljate v potopisu na naši spletni strani: Z jadri in vetrom po oceanih

Komplet potopisov - prednovoletna akcija

Zadnji video

Marinello Elena 650, C&G Navigator Ptuj

Novost iz italijanske ladjedelnice Marinello nosi ime Elena 650. Gliser dolg 6,5 m je bil namensko izdelan za ljudi, ki si želijo kompaktno plovilo, a na krovu želijo izjemno udobje in veliko mero varnosti med plovbo.

Elena 650 je idealen gliser za dnevne izlete. Namenjen je vgradnji zunajkrmnega motorja z največjo močjo 150 KM. Za običajno uporabo in dnevna križarjenja bo zadostoval že motor s 100 KM.

Na krovu

Marinello Elena 650, C&G Navigator Ptuj

Elena 650 ima relativno visoke boke, kar daje občutek izjemne varnosti med plovbo v razburkanem morju. Posledično je zmanjšan tudi vodni pršec, ki ga veter prinese na plovilo. V premcu je velika sedežna garnitura v obliki črke V, ki se s pomočjo po višini nastavljive mize spremeni v veliko sončno ploščad. Ker so bodi visoki, je ploščad pogreznjena globlje v plovilo. Med sončenjem v mirnem zalivu bomo zato manj na očeh zavistnežev na obali. Za udobje med sončenjem ali plovbo je poskrbljeno. Sončna ploščad se razprostira vse do centralno nameščene komandne konzole. Boki so na notranji strani v celoti tapecirani. Za večji občutek varnosti med plovbo pa je nameščena še elegantna in kompaktna zaščitna ograjica.

Komandna konzola je široka. Vetrobransko steklo je obdano z ograjo iz nerjavnega jekla, ki hkrati služi kot držalo. Prehodi med krmo in premcem so zato varni tudi med plovbo po nekoliko bolj divjem morju. Navigacijski instrumenti in volan so nameščeni sredinsko. Krmarju je namenjena široka klop, na katero se lahko med plovbo namesti še ena oseba. Krmni del ima veliko sedežno garnituro v obliki črke U. Razprostira se preko celotne širine plovila. Deljena je le v levem delu, kjer je prehod na kopalno ploščad plovila.

Visoki boki se elegantno in počasi spuščajo proti krmni kopalni ploščadi. Na krmnem delu boka so nameščene privezne bitve in ročaj za lažji izstop iz vode. Tisti, ki uživate v ribolovu, boste na tem delu našli prostor za namestitev nosilcev ribiških palic.

Za dostop v vodo je v levem delu kopalne ploščadi nameščena lestev s štirimi stopnicami. Kljub zunajkrmnemu motorju je izstop iz vode enostaven.

Oblazinjenje plovila je na voljo v številnih barvnih kombinacijah. Izbirate lahko od povsem bele različice, pa vse do bakreno kavnih odtenkov, modre in drugih barv. Za udobno poležavanje na sidru, lahko na plovilo namestimo veliko zložljivo streho, ki zagotavlja dovolj sence na plovilu v najbolj vročih poletnih dneh.

Tehnični podatki:

  • dolžina: 6,50 m
  • širina: 2,49 m
  • masa praznega plovila: 780 kg
  • maksimalni motor: 150 km
  • št. oseb: 8

Plovilo Marinello Elena 650 v Sloveniji zastopa in prodaja podjetje C&G navigator. Plovilo je že pri njih v salonu in si ga je možno ogledati.

Več o plovilu in cena pri uvozniku plovil Marinello za Slovenijo: C&G Navigator Ptuj, tel.: 051 238 901.

Komentarji