Zadnje iz eTrgovine

59.90€

Komplet potopisov jadralca Jasmina Čauševiča vsebuje 4 knjige:

 1. Šepet vetra in valov- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
 2. Sam prek oceana- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
 3. Skriti paradiž- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
 4. Ljubezen pod jadri- ljubezensko erotični roman (redna cena: 16,90 EUR)

Redna cena kompleta: 91,60 EUR

Prednovoletna akcija do 31.12.: 59,90 EUR (prihranek 31,70 EUR)

Več o posameznih knjigah na povezavah.

 

O jadralcu Jasminu Čauševiču: 

Slovenski popotnik in jadralec Jasmin Čaušević, se je leta 2014 odpravil na pot okoli sveta. Pravzaprav to ne bi bilo nič nenavadnega, če se za to Jasmin ne bi odločil opraviti sam z družinsko serijsko jadrnico Bavaria 34, katero ni nič predelal in ne ojačal, da bi lahko zdržala široka morja in valovite oceane. Po prvi etapi od Poreča do Kanarskih otokov in drugi etapi od Kanarskih otokov do Karibov je napisal dve potopisni knjigi, v kateri je dodal ogromno jadralskih podatkov, ter s cenami prikazal, da je sanje mogoče odsanjati z minimalno količino denarja. Sedaj je na poti od Karibov do Avstralije, dolgi 12.000 NM. Bo naš solo jadralec po preplutem zahrbtnem Atlantiku lažje osvojil Pacifik v skoraj 30 dnevni neprekinjeni samotni plovbi? Vse izveste tukaj!

Njegovo jadranje po Pacifiku lahko spremljate v potopisu na naši spletni strani: Z jadri in vetrom po oceanih

Komplet potopisov - prednovoletna akcija

Zadnji video

Francoska ladjedelnica Beneteau je na pariškem salonu plovil, ki je potekal prejšnji mesec, premierno predstavila novo plovilo Antares 11 OB.

Antares 11 OB je največji predstavnik serije. Je elegantno družinsko plovilo namenjeno daljšim križarjenjem. Z razliko od druge ponudbe na trgu je namenjen predvsem družinam in ne čarterju. V podpalubju sta zato samo dve kabini, ki pa sta prostornejši in ponujata bistveno več udobja za preživljanje dopusta na morju. Z inovativnimi pristopi in inteligentnimi rešitvami bo novi Antares nedvomno deležen veliko pozornosti.

Zunanjost

Antares 11 OB je pripravljen za namestitev dveh zunajkrmnih motorjev in tako sledi svetovnim trendom. Razvoj zunajkrmnih motorjev velikih moči v zadnjih letih napreduje zelo hitro. Ker je njihovo vzdrževanje lažje in cenejše od vgrajenih, postajajo stalnica tudi na plovilih dolžine več kot 10 m. V krmnem delu trupa plovila je zato obilo prostora, ki ga lahko uporabimo za skladiščenje, v zameno pa se moramo odpovedati veliki kopalni ploščadi na krmi. Antares 11 OB kljub temu ne razočara. Pri širini 3,35 m je na krmi še vedno dovolj prostora za enostaven dostop do vode. S krmne ploščadi vodi prehod na krmo plovila. Na njem je prostorna sedežna garnitura v obliki črke L. S sredinsko nameščeno mizo omogoča namestitev celotni posadki in je dovolj prostorna za obedovanje štirih ali celo petih oseb. Posebnost plovila 11 OB je bočni balkon. Del desnega boka na krmi lahko odpremo in spustimo na nivo tal. Krma se odpre in približa morju.

Salon plovila je pomaknjen v levo. Bočni prehod med krmo in premcem je zato na desni strani širši, medtem ko je na levi ožji. Salon je od krme ločen s stekleno predelno steno, ki jo lahko v celoti odpremo. S tem salon in krma postaneta eno. Ogromen bivalni prostor brez pregrad, ki nudi izjemno bivalno udobje tako na sidru ali v marini. V desnem delu salona je kuhinjski blok s štedilnikom, pomivalnim koritom ter velikim hladilnikom. V desnem prednjem delu salona je komandna konzola. Krmarju je namenjen udoben sedež s preklopom in omogoča udobno namestitev v stoječem ali sedečem položaju. Krmarju so namenjena tudi velika drsna vrata, skozi katera lahko hitro in enostavno prehaja na premec ali krmo plovila.

Levi del salona ima veliko sedežno garnituro v obliki črke L ter po višini nastavljivo mizo. Po potrebi jo lahko spustimo in zagotovimo dodatno ležišče. Ko so vrata salona odprta, notranja in zunanja sedežna garnitura postaneta eno. Če na krovu gostimo večjo družbo, bo lahko le-ta v celoti udobno nameščena v notranjem ali zunanjem delu.

Salon je v celoti zastekljen in ponuja 360-stopinjski pogled v vse smeri. Dve veliki okni sta na stropu plovila. V notranjost spuščata dodatno dnevno svetlobo in zagotavljata zračnost tudi v najbolj vročih poletnih dneh.

Pod krovom

V podpalubje dostopamo po stopnicah iz salona. Plovilo ima dve prostorni kabini. Lastniku je namenjena večja v premcu. Ker je plovilo široko 3,5 m, je dovolj prostora, da ima velika zakonska postelja prehode na levi in desni strani. Za shranjevanje je namenjena velika omara v desnem boku, v levem delu pa so vrata v kopalnico. Kopalnica je le ena, a ima ločeno tuš kabino.

Kabina na krmi je izjemno velika. Zato so v njej kar tri ležišča. Ena dvojna postelja in eno ločeno ležišče. Strop je dovolj visok, zaradi česar je kabina zračna, bočna okna pa v notranjost prepuščajo dovolj dnevne svetlobe.

Tehnični podatki

 • Dolžina preko vsega: 11,08 m
 • Dolžina trupa: 9,90 m
 • Širina: 3.53
 • Največja moč motorja: 2x 300 KM
 • Gorivo: 800 l
 • Št. oseb: 11
 • Št. kabin: 2
 • Število ležišč: 5+2

Več podatkov o plovilu in cene pri generalnem zastopniku in prodajalcu plovil Beneteau v Sloveniji, podjetju As-Boats d.o.o. ali na tel: (0)2 608 41 41.

Komentarji