Zadnje iz eTrgovine

24.99€

V knjigi Mayday je predstavljen izbor najbolj zanimivih in obenem tragičnih pomorskih nesreč, ki segajo od 2. svetovne vojne pa vse do sedanjosti. Vsem zgodbam v knjigi, ki opisujejo nenavadne pomorske avanture: žalostne, drzne, tragične, smešne ali komaj verjetne, je klic na pomoč - MAYDAY skupni imenovalec.

Iz vsebine:

 • Namesto uvoda
 • 117 dni na pragu smrti
 • Anatomija nekega brodoloma
 • Knjiga, ki ne bo napisana
 • Cena slave
 • Poročilo gospoda Roba Widdringtona, prvega častnika ameriške raziskovalne ladje Roger Rewelle
 • Ledena krsta
 • Panika v Sredozemlju
 • Dvakrat okoli Rta Horn
 • Torpedo - made in Germany
 • Morje z napako
 • Havenly tweens
 • Vihar viharjev - po dogodku posnet tudi film The perfect storm
 • Nori Viking na Antarktiki

Avtor Jože Mušič, mojster fotografije in filmar, jadralec, popotnik, vsestranski športnik in prvi Slovenec, ki je objadral svet. Je avtor in prevajalec številnih fotomonografij in potopisov: Melodije vetra, Zlati valovi, Dolga pot čez oceane ... 

Odlomek (117 dni na pragu smrti):

Dnevi so prešli v tedne, tedni v mesece, borba za preživetje je zahtevala vedno več napora. Napihljivi splav, ki jima je nudil edino zaščito, je razpadal, neprestano je bilo treba izmetavati vodo in črpati zrak. V dveh hudih viharjih sta izgubila streho nad splavom, kompas in nekaj plastenk z vodo; zbolela sta, dobila hude sončne opekline po telesu, zaradi slane vode pa boleče izpuščaje po koži. Podhranjena in dehidrirana sta se komaj še premikala. V štirih mesecih je plulo mimo sedem ladij, ne da bi ju kdo opazil. Bil je 117 dan.

Cena v prednaročilu: 19,99 EUR (do 1.4.2020)

Cena po izidu: 24,99 EUR

Darilo ob naročilu za prvih 30 kupcev – MOLITEV PRED PLOVBO (Joža Horvat).

Jože Mušič: MAYDAY

Zadnji video

Elan flagship GT6

Zastavonoša Elanove ladjedelnice, novi model GT6, je nova generacija plovil Grand Tourer, ki zagotavlja izjemno razmerje med hitrostjo plovbe, močjo, udobjem, razkošjem na krovu, enostavnim rokovanjem in natančno vodljivostjo.

Zunanjost

Trden, stabilen v vsakem vremenu, visokozmogljiv trup in izjemna jadra je oblikoval navtični oblikovalski studio Humphreys Yacht Design. Prirejena so za jadranje z malo številno posadko na križarjenjih srednje dolžine. Evolucija oblikovanja, ki se vije preko treh generacij plovil, in obsežno CFD modeliranje sta zagotovila čistokrvno jahto, ki se ponaša z izjemnimi jadralskimi lastnostmi v vseh vetrovnih razmerah in stanjih morja.

Edinstveno oblikovanje oblikovalskega studia F. A. Porsche je novi jadrnici GT6 zagotovilo elegantno silhueto z ostrimi in razpoznavnimi linijami ter zaobljenimi površinami, ki dajejo izjemno lepe odboje svetlobe, ko jadrnica pluje po morju. V kokpitu je zagotovljena izjemna ergonomika in številne oblikovalske rešitve, ki zagotavljajo nov nivo luksuza na krovu.

Notranjost

Ikonične oblikovalske vrednote studia F. A. Porsche in izpopolnjena ergonomija so zagotovile izjemno oblikovanje, luksuz in praktičnost v notranjosti nove jadrnice GT6. Elegantna oblika salona omogoča izjemen 180-stopinjski pogled navzven. Pametna notranja razporeditev pa zagotavlja najboljšo izkoriščenost notranjosti tega širokega trupa.

Kuhinjska niša je v sprednjem delu nad kobilico, kjer je gibanje plovila med plovbo najbolj udobno. Tu je najmanj zibanja, guganja in vrtenja okrog svoje osi. Tako je prostor v krmnem delu salona sproščen in dovoljuje izdelavo salona preko celotne širine trupa. Lastniška kabina je v premcu. Ima posteljo kraljevske velikosti. V boku trupa sta dve veliki okni, ki zagotavljata lepe razglede v okolico plovila.

Številne različne možnosti so na voljo za razporeditev v preostalih delih plovila. Vsak kupec se bo lahko odločil za razporeditev, ki najbolj ustreza njegovemu načinu življenja na krovu. V vseh delih plovila so skrbno oblikovali pomembne detajle in uporabili najkakovostnejše materiale. Skupaj z Elanovo neprimerljivo kakovostjo izdelave vse skupaj zagotavlja izjemno veselje do preživljanja časa na krovu plovila.

360° pogled plovila GT6

Elan flagship GT6

Želiš več informacij?

Te zanimajo podrobnosti?

Oglej si časovnico razvoja

 

Več o ELAN GT6 na tej povezavi

 

Komentarji